Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 1105

 

La Nit de foc de Capdepera que organitza Sa Solera Gabellina ja té un nom entre els aficionats als correfocs de Mallorca. Després de l’espectacle que van oferir el passat divendres, 13 d’agost, a les festes de Sant Bartomeu, aquesta fama ben segur que augmentarà.

Però anem a parts. Abans de la Nit de foc vam poder gaudir de la pel·lícula Juràssic World, en la seva versió en català, que sufragà l’Ajuntament de Capdepera, per tant era gratuïta pel públic. Una vegada més l’Associació Cultural Cinema de Capdepera va oferir una de les pel·lícules recent estrenades. És tot un luxe poder gaudir d’una cartellera de cinema amb estrenes tan recents.
 

L’esperada Nit de Foc tornà a pujar un esglaó, aquesta vegada ben gran. Primer de tot donar l’enhorabona als qui la fan possible, dimonis, músics, organitzadors, col·laboradors, protecció civil, agents de seguretat... en fi a tots i totes, no vodríem deixar ningú.

Ha estat una nit de foc memorable, tan per la gran quantitat de públic participant ( i observant des del voltant) com per l’execució i la manca d’incidències greus. Per una nit Capdepera s’apropava a l’imaginari que tenim de l’infern i els carrers se van omplir de foc i fum de la mà d’una colla de dimonis entregada. Hi havia ganes, en el públic i en els propis dimonis.

La sensació general ha estat de satisfacció, gairebé dues hores de trull amb una gran intensitat. Ja l’inici a la plaça des Sitjar va ser molt encertada creant tensió i iniciant el recorregut habitual per sa Plaça Vella, el carrer Fondo i carrer Centre per arribar a l’aparcament de l’Escola de Música on havia muntat l’escenari.

Una acurada posada en escena, amb forta presència de la percussió i els efectes lumínics i el foc, han finalitzat amb tota la colla de dimonis damunt l’escenari i un castell de focs artificials.

Com comentava un jove forà “ haurà costat un dineral però ha estat impressionant, el millor correfoc al que he assistit i han estat molt!”

Com dèiem al principi, enhorabona a tots i totes, el llistó l’heu deixat ben alt!