Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 3643


Quan, fa un parell d'anys, les carreres de cavalls van desaparèixer del programa de festes, hi va haver certa consternació. I és que les carreres són un dels distintius del nostre Sant Bartomeu, un element identificador de les festes de Capdepera. Es tracta, en definitiva, d'una part del programa que no convoca exclusivament els aficionats al trot, sinó totes aquelles persones que hi veuen l'essència de les festes.

Bé, disquisicions a part, el programa del passat dimecres es va desenvolupar sense incidents, perfectament ajustat a l'horari previst i amb els resultats que tot seguit vos oferim.

A la primera carrera, el premi "Cala Rajada", s'imposà Chelsi Alarm, a les regnes de G. Riera.

Tot seguit, es disputà el premi "Canyamel", amb victòria del número 4, Uep Turista, menat per A. Vaquer.


 
A la tercera carrera, el premi"Cala Agulla", es produí el debut d'un nou valor de la quadra Yamo-Llevant, que tants d'èxits ha assolit, entre d'altres l'últim Gran Premi Nacional. Aquest debut que deim va ser el de Duc de Llevant, menat per A. Frontera, i el cavall ho va fer amb victòria, per més que Debesei CM li ho posà difícil fins al final. Enhorabona.




Arribàrem així a una modalitat que no s'havia vist mai a Capdepera, el trot muntat, que a França ja té un gran predicament i que ara s'estén pertot Europa. Pel que vam poder veure, és una especialitat de trot no gens senzilla, en què és molt fàcil que els cavalls saltin i galopin. En aquesta carrera, s'imposà Tevinne du Solat, muntada per l'aprenent Maria Riera.





Molt d'ambient a la pista d'"Es Cavaller", a la qual, per cert, se li ha canviat totalment la superfície i que presentava un aspecte immillorable. IB3 hi va ser present i entrevistà, a peu de pista, el president de la Federació Balear de Trot.



Hi va haver, també, un espai per als més petits i els més joves. Els més petits, els ponis, i els més joves, els seus menadors. Una simpàtica estampa de la cantera de menadors, els que en el futur aniran a les regnes dels millors cavalls i egües de Mallorca. A tots els participants se'ls va lliurar un obsequi donat per Distribucions Llevant.



La cinquena carrera era el premi "Capdepera", i aquí no hi hagué dubtes, des del principi agafà el comandament de les operacions Clasica de Font, menada per B. Riutort, i no amollà el cap fins al final.


Sisena carrera, premi "Font de sa Cala". Aquí el guanyador va ser Attila de Play, conduït per P. Sebastià.



Arribats a la setena prova de la jornada, ens trobàvem amb la presència de la Quadra Gabellina i concretament amb el cavall Valent des Tot Bo, amb en Pep Terrassa a les regnes. Però no hi hagué sort i el nostre representant s'hagué de conformar amb el segon lloc. El guanyador, en aquest cas, va ser Venc de Boko, menat per l'aprenent J. Fuster.






Per tancar l'horabaixa de carreres en "Es Cavaller", es disputà la vuitena prova, que s'adjudicà Pirate de Valmor, conduït per G. Riera, seguit de Roi, menat per A. Riera.

El batle Rafel Fernández i el regidor Pere Terrassa foren els encarregats d'anar lliurant els trofeus als guanyadors de cada carrera.

Tot plegat, un magnífic capvespre, assolellat i calorós, com pertoca, per a un esdeveniment profundament arrelat en el nostre programa de festes.