Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2595
La Banda de Música de Capdepera i els focs artificials marquen el final de les festes de Sant Bartomeu 2015



METRO GOLDWIN MAYER PRESENTA LA BANDA DE MÚSICA DE CAPDEPERA

La Metro Goldwin Mayer presentà, el dilluns al vespre, a la plaça d'es Sitjar, plena de gom a gom, a la Banda de Música de Capdepera, que interpretà músiques de bandes sonores de pel·lícules americanes, entre d’altres 2001 Odisea del Espai, Memories d’Àfrica, Gladiator, Ballant amb llops, La màscara del Zorro, Salvant al soldat Ryan  o Pirates, que entusiasmaren el públic assistent, que obligà a un bis.

La novetat del concert de Sant Bartomeu d’enguany ha estat la projecció de fragments de les pel·lícules mentre la banda les anava interpretant, aconseguint una sincronització perfecta.

Sobre el nivell musical assolit per la Banda no podem sinó repetir el ja dit en altres ocasions, és d’admirar com uns músics aficionats aconsegueixen tals cotes de perfecció en la interpretació de les partitures. Bé es veu que el director Miquel Gayà en sap treure tot el suc.

Com no podia esser d’altra manera a Capdepera, Amparito Roca, amb la participació del públic, tancà el concert que, a petició del respectable, seguí amb Jurasic Park.

Finalment, i com a cloenda de les festes patronals, s'amollà la tradicional revetlla des del Castell.



Enguany els focs artificials han estat precedits de la polèmica creada per la seva prohibició, per part de la Conselleria de Medi Ambient. Ja fa temps que es qüestionava que se llançassin des del Castell i, sense arribar a prohibir-los, Patrimoni s'hi mostrava contrari. 

 

A darrera hora es rebè l'autorització, justificada per les pluges de mitjans d'agost.

 

Dels focs ens n'han arribat distints comentaris, més aviat favorables. En un primer moment resultaren una mica lents, això sí, amb coets de gran mida i molt vistosos. A poc a poc el ritme va anar creixent i s'arribà a un final espectacular.