Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 1139



"Festes passades, coques menjades" diu la dita, però aquest any més i ja en fan dos, ni festes, ni coques per Sant Antoni ni per Sant Sebastià. Per segon any consecutiu, l'ofici de Sant Antoni a Cala Rajada se celebrà sense altre més acte que aquest. L'Obreria de Sant Antoni lamentà profundament aquesta nova cancel·lació dels actes de la festa i es consolà amb la celebració de l'Ofici a Cala Rajada.

A la parròquia de Cala Rajada s'ha celebrat aquest diumenge a les 10.00 h, com cada any, l'Ofici en nom de Sant Antoni. El temple, amb pocs assistents, acollí als membres de l'Obreria per honorar al sant durant la missa dominical. Un ofici, oficiat pel rector, mossèn Xisco Bernabeu, concelebrant amb Pere Orpí com és costum i l'ajuda de l'escolà de costum.



A l'homilia seguida amb atenció, Mn. Xisco Bernabeu reproduí les paraules que digué a Capdepera i com a Capdepera, dedicà el seu sermó a lloar la vida del sant, i com deia, una vida, curiosament poc lligada en realitat als animals, ja que al desert on es retirà pocs animals hi havia, llevats de serps. Així i tot, se'l recorda com el Sant dels animals, per les suposades "cures" que feia als animals i per això les beneïdes el dia del sant.

En acabar, els membres de l'Obreria s'han fet la foto habitual amb la imatge de Sant Antoni i el rector saludà un a un als assistents i els felicità per la festa de Sant Antoni, i com era costum, aquest any no es repartiren ni crespells, ni vinet als assistents, serà fins a l'any que ve si Déu vol.



La Coraleta Verge del Carme, va acompanyar l'eucaristia en tot moment amb els seus cants i seguint el costum, es cantaren les gloses de Sant Antoni, davant la imatge que presidia l'altar i per acabar l'acte un bon crit de "Visca Sant Antoni" es va sentir al temple.



Visca Sant Antoni!!!