Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 3448


Matí assolellat, una gentada pels carrers de Cala Rajada i una cavalcada esplèndida, i tot per posar el punt i final a unes festes de Sant Antoni i Sant Sebastià que començaren el passat dia 15. Un periple magnífic, acompanyat per aquest bon temps excessiu que s'ha instal·lat entre nosaltres, que no ha fet sinó confirmar el predicament de què gaudeix entre nosaltres la festa santantoniana, cada any més.

Si la cavalcada de Capdepera ja havia sortit rodona, la de Cala Rajada encara va comptar amb una més nombrosa participació de cavalcadures, enmig d'una gran expectació, entre la qual molts d'estrangers. No hi mancaren fins a 16 carrosses, una bona quantitat de carros i cabriols, a més d'animals domèstics, especialment cans, ni la figura simpàtica d'en Joan Trobat, amb les seves ovelles i les seves ànneres.

A la segona volta va tenir lloc l'esperada escena de la descavalcada de sant Antoni, a càrrec dels dimonis, després que aquests li haguessin fet tota casta de jutipiris. I tampoc faltà, naturalment, el cant d'una selecció de les cançons de l'argument, a càrrec de Miquel Garau, Pedro Forteza, Lupe Llaneres, Miquel Lliteres, Joan Genovard i Joan Cabalgante.

Com a colofó, el darrer ball, en què els dimonis, finalment, vinclen el genoll davant sant Antoni. És el moment culminant, ple d'emoció. Els dos dimonis, a més, ja despullats de les màscares, regalaren un ball més i entre els espectados s'escapà més d'una llàgrima.

Enhora bona a tots els que ho fan possible, especialment a l'Obreria, que n'assumeix la responsabilitat. L'any que ve, més.

Aquí us deixam una selecció d'imatges d'aquest diumenge excepcional.