Imprimeix
Categoria: Nadal
Vist: 3231
Miquel Àngel De Juan Gomis a Cala Rajada i Caterina Barceló Orpí a Capdepera anunciaren el Jorn del judici





Les esglésies de Cala Rajada i Capdepera vestiren les millors gales per celebrar el naixement de Jesús. La interpretació del Cant de la Sibil·la durant les matines s'ha convertit en una joia litúrgica i un signe d'identitat. Els versos apocalíptics del judici final d'aquest cant medieval, foren declarats patrimoni immaterial per la UNESCO l'any 2010.



A Cala Rajada les matines foren a les 18h i congregà molts de fidels. Oficiada pel rector Josep Ramon Ortega, Mn Pere Orpí i un diaca amic del rector vengut de la Índia; cantaren la coraleta verge del Carme i els pastorets, com sempre dirigits per Maria Antònia Gomis. L'àngel fou Elena De María i el Bon Jesús fou representat pel nin Víctor Muñoz.













A Capdepera les Matines foren a les 20h i també les oficià el rector acompanyat del diaca. Cantà la coral gabellina on s'hi afegí Pere Orpí, la sibil·la fou la incombustible Caterina Barceló i l'àngel Elionor Martí Orpí. L'adoració al Bon Jesús es va fer amb una imatge. Com cada any foren molt celebrades.



Com deia Albert Pla: "Si el Nadal no ens vincula amb el que és misteriós i transcendent -si no és religiós -, perd tota la seva màgia i és una llauna insuportable. Els humans no ens sabem vincular sense mites, i necessitam dels avantpassats -i no, per exemple, els de Joc de trons - per sentir que els nostres morts estan vius. Em cal el Fum, fum, fum per convocar-los, i el pessebre, i els Reis"....i així sentir-nos identificats amb una comunitat.





El rector agraí la col·laboració a tots els qui participen activament d'aquesta celebració i demanà disculpes (que no calien) per si havia hagut qualque errada ja que era el seu primer Nadal entre nosaltres.







Molts d'anys!