Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 1594
Parlam amb Carmen Corraliza, regidora de Festes i Mercats, del Mercat Medieval de Capdepera, i la tornada a la “nova normalitat”. 



 

Hem parlat amb na Carmen Corraliza, regidora de Mercats, perquè ens comenti com es presenta la recuperació del Mercat Medieval de Capdepera. Després de dos anys sense Mercat presencial, els propers 13, 14 i 15 de maig els carrers de Capdepera es preparen per rebre una gran quantitat de visitants. Aquestes són les novetats.

 

- Contenta perquè el Mercat Medieval torni a ser presencial?
- Si, molt contenta. Enguany hi ha unes 170 paradetes entre artesans, menjua i altres de variades. De menjua en tindrem unes poques menys, pel fet de la capacitat d’aforament.

- Quines novetats hi haurà?
- Hi ha novetats. Per exemple, les autoritats no sortiran de l’Ajuntament. Enguany es trobaran un representant de cada un dels partits polítics municipals a la zona de dalt del Castell, a la capella. És una decisió presa entre tots, perquè pensam que és el moment adequat per fer un canvi, després de dos anys sense Mercat Medieval. Amb aquest canvi se reservarà manco espai a la capella i es donarà protagonisme als veïnats.
Pel que fa als escolars, la seva visita serà el divendres amb l'habitual berenar a la plaça de la Constitució. Això sí, estam rebent moltes trucades d’escoles d’altres municipis i de grups de la Tercera Edat que ens indiquen que divendres hi haurà molta gent. Així que començarem fort.
La gent en té moltes ganes i ens comenten que alguns centres ja tenen el dia del Mercat Medieval com a excursió programada.
Pel que fa a la nit, seguirem amb els concerts, de fet intentam que sigui un Mercat Medieval normal. Serà tornar a la normalitat, més ben dit, a la “nova normalitat”. La gent té ganes de sortir i trobar-s’hi.

-

L’espai del Mercat serà el mateix?
- Hi ha moltes paradetes i hem estat mirant com ho organitzam, perquè el poble és el que és, a més hi ha comerços que obriran i s’han de respectar. Ha estat complicat posar tots els llocs. En els carrers Goya i Fondo fa uns anys que no hi posàvem paradetes i enguany ja estan plens completament.
Augmenta l’espai ocupat pel Mercat.

- Després de dos anys, ha canviat el perfil dels firaires?
- Alguns artesans ens han fallat, però perquè són majors i no tenen qui hagi agafat les regnes del seu treball. Aquests artesans no venen per vendre els tres dies de Mercat, però si que vendran a fer l’exhibició.

- Qualque consell important?
- Recomanam que la gent vengui amb tren (el tren turístic unirà Capdepera i Cala Rajada) i l’autobús, tant de dia com de nit (l’autobús funcionarà quasi fins a les 4 del matí). O en taxi.
A Capdepera, l’espai per aparcar és molt reduït i crea molts de problemes. Quasi convindrà més aparcar per Cala Rajada i agafar el tren o l’autobús, que farà ruta de Cala Rajada, Cala Mesquida i Canyamel. Es recomana que com menys s’agafi el cotxe, millor, sobretot pel problema del pàrquing.
Es preveu que venguin autobusos de fora poble, tant divendres com dissabte i diumenge, i crec que tothom té (tenim) moltes ganes de venir al Mercat Medieval. 

- Sembla que farà bon temps...
- Només ens queda esperar que el temps acompanyi, tampoc no importa tenir massa sol. Que faci bon temps, i si hi ha qualque núvol també s’agraeix.

- Hem vist al programa que hi torna a haver molts d’espectacles i animació de carrer...
- Torna el grup Ixera, que presenta el seu disc aquí. Rumba Catxai també tornen i presenten disc. Han esperat al Mercat Medieval per presentar discos.També tenim el Tribut a Xarango, que és la primera vegada que venen a Mallorca.  Els grups d’animació venen amb moltes ganes i amb moltes novetats. 
Ens aprofitarem que som la primera fira, la que obre l’estiu i la gent que hi participa està entusiasmada, tots en tenen moltes ganes. Malabars, dansa del ventre (enguany pujaran al castell), xeremiers..., i els dimonis, que ja tenen ganes de trobar-se amb el públic de Capdepera. Per a molts d’ells serà la seva primera actuació després de les restriccions per la pandèmia i estan molt il·lusionats. 

Idò, ens retrobarem al Mercat Medieval de Capdepera. Pareixia que no havia d'arribar mai i ja el tenim aquí.