Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 3179
Dos dies intensos de mercat


 

Dissabte i diumenge, 19 i 20 de maig, el Mercat medieval tornà a omplir els carrers de Capdepera de visitants, locals i forans.  Si bé pogueren constatar una gran afluència de públic, hi hagué una circulació fluida, amb les zones de major densitat com ara el Portalet del castell, el carrer Major o Centre.

Durant tot el dia els grups d’animació van realitzar els cercaviles i actuacions a la plaça des Sitjar. Sa Xerabanda, Ixera, Chechare i Dahlia Tribal Troupe s’alternaren per oferir els seus muntatges.



La desfilada medieval infantil s’ha consolidat com una passarel·la de vestits medievals amb molta participació.



Pel que fa a la part musical l’associació Amics de l’Escola de Música oferí concerts de música medieval a la capella del castell i la Banda de Música oferí el seu cercavila des del castell fins a la plaça de l’Orient.



Dissabte també és el dia de la trobada de Xeremiers, enguany amb la participació dels Xeremiers de Santaní, Manacor i la Xerabanda. Després de la presentació davant la torre d’En Nunis toquen a diversos punts del castell i acabaren a la plaça de l’Orient. Tampoc no faltà a la cita Batucap amb un dels cercaviles més esperat, que partint del castell recorre tot el Mercat Medieval.

 

La música del concert nocturn la posaren el grup de folk RIU i, passada la mitja nit La Vereda i Rumba Katxai a l’escenari de la plaça de la Menjúa, amb un gran ambient.
 

Diumenge des de l’inici de les activitats del mercat, a les 10 del matí fins la cloenda de Batucap, hi trobàrem més o manco el mateix programa, molta gent i molt bon temps  (afortunadament la pluja no va fer acte de presència, malgrat les previsions).

 

El concert Medieval de la Coral Gabellina i l’Estudi de  Dansa Stylo posaren la cirereta al pastís, amb la seva actuació a l’església de Sant Bartomeu.



Com anà el Mercat? Cada un conta com li va anar a ell, però els comerciants amb els qui parlàrem estaven contents, tant per l’afluència de públic com per les vendes, moderadament bones. Però ja ho dèim cada un tindrà la seva versió.