Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 3104
Els escolars s’endinsen a l’Edat Mitjana amb el Mercat Medieval de Capdepera



Els nins i nines de les escoles de Capdepera van recórrer, el divendres al matí, anys d’història, per a endinsar-se, un cop més, a l’Edat Mitjana amb el tradicional Mercat Medieval. Mercaders, malabars, cercaviles, artesans..., els carrers del nucli antic de Capdepera s’omplen de personatges per a ambientar-se com un mercat medieval autèntic.

Ja és tradicional també que els escolars gabellins gaudeixin d’un berenar de pa amb oli enmig de la festa, el divendres al matí. Tot servit per personal de l'Ajuntament, que va fer una feinada per servir els nins i nines que omplien les taules preparades al carrer Fondo. Hi participaren les dues escoletes, Eriçons i Es Ferrerets, l’escola S’Auba i l’escola S’Alzinar, i l’oferi, com dèiem, l’Ajuntament de Capdepera. 

Després del berenar, els infants passejaren pel mercat, parlaren amb els artesans, un total de 34 en aquesta edició, van poder veure com funciona el torn de fang, com es fa la llata, com es pinten els siurells..., a més de participar en les activitats que hi ha durant el matí al recinte del mercat. Les escoles organitzen els alumnes en petits grups, amb els mestres, per poder participar més activament en el tallers i exhibicions. 



Cal dir que, a més dels alumnes dels centres escolars de Capdepera, hi compareixen grups escolars d'altres municipis i molts de visitants que prefereixen passejar pel Mercat Medieval amb més tranquil·litat.

Enguany el Mercat Medieval de Capdepera arriba a la seva 18a edició i compta amb un total de 145 paradetes, de les quals 34 són tallers artesans, de llata, orfebreria, plata, pell, neules o brodats, entre d'altres. 



El temps acompanyà durant tot el matí  i els nins i nines pogueren participar dels diversos tallers preparats pels artesans i dur-se'n qualque record i tastar alguns dels menjars presents al mercat.



El divendres al matí, el Mercat Medieval també rep la visita dels majors de la Residència i Centre de Dia, amb els col·laboradors de la Creu Roja. Un altre grup que aprofità aquest dia per a explorar el mercat van ser els membres i els voluntaris de "Som aquí gabellins". 



Us deixam algunes imatges dels tallers:























Molts de visitants aprofitaren per quedar a dinar a la "Plaça de la menjúa", en un amb molt bon ambient.