Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 3612
Apacible i complet dia de Mercat


 

Després de l’ensurt de divendres, en forma de calabruixada, dissabte resultà un dia solejat, ideal pera  passejar pels carrers de Capdepera engalanats amb motiu de Mercat Medieval.

Des de ben prest, el poble s’anà omplint de gent que gaudia de veure el que oferien artesans i venedors o degustaven qualque menjar o beure. La sensació era de tranquil·litat, sense grans aglomeracions, per bé que a les “hores punta” els carrers principals i inclús el castells eren plens.



Els xeremiers del Puig de Sa Font van ser el que feren el primer cercavila per tot el recinte del Mercat, acabant a la plaça de l’Orient.  Després, els grups d’animació, tant els Saltimbankis de Sambi com el grup musical Ixera,  crearen ambient durant tot el dia amb diverses actuacions a places i carrers.

I gent i més gent... Mentre, les paradetes mostraven tota la seva oferta.



Capdepera Ràdio s’afegí a la festa amb la seva unitat mòbil,  entrevistant artesans i participants del Mercat Medieval.

Al capvespre no faltà el cercaviles de la Banda de Música de Capdepera, que sortí del Castell i arribà a la plaça de l’Orient, tot passant per la plaça des Sitjar,  on interpretaren diverses peces.



Un altre passacarrer molt celebrat , i esperat, vA ser el de Batucap, amb els seus ritmes i la seva “marxa”.



Cal mencionar el III CONCURS DE VESTITS MEDIEVALS INFANTILS, que oferí un nivell molt alt davant el jurat, que s’ho prengué molt seriosament, i que comptà amb molt bons premis. Aquesta activitat va estar organitzada per MINIMON





Els petits espectacles i els cercaviles temàtics, molt apreciats, comptaren amb molt de seguiment.



 

Un grup de soldats degudament habillats, va fer que el Castell fos encara més medieval.



També al Castell fou l'escenari de la III Trobada de xeremiers, amb la participació dels Xeremiers del Puig de Sa Font, els Xeremiers de Sant Joan i els Xeremiers de Ses Salines. Les tres colles oferiren un concert conjunt a la plaça del Sitjar.



Entrada la fosca, aribà el torn del cercaviles de foc i dels concerts. Primer el grup Taverners, a la plaça des Sitjar i més tard BOC i Rumba Katxai a la plaça de sa Menjua. La vetllada acabà ben tard amb la plaça plena de gom a gom.

 









Com hem dit a l’inici, la del dissabte fou una jornada completa. Per cert, els mitjans d’informació destacaren el Mercat Medieval de Capdepera com una de les fires més importants de les Illes, amb una gran capacitat de convocatòria.