Imprimeix
Categoria: L'Esperança
Vist: 3357


 

Les celebracions al voltant de la festa de l'Esperança d'aquest any han resultat especialment concorregudes i tot el poble ha gaudit d'un ambient molt festívol. Molts d'actes, molta llum (la il·luminació nadalenca dels carrers del poble ha millorat notablement) i la participació activa de la gent de Capdepera, per a un llarg cap de setmana d'hivern.

El mercadet de Nadal de la plaça de l'Orient, que va romandre obert el dissabte al capvespre i el diumenge tot lo dia, va esdevenir centre neuràñgic del poble, amb moltes paradetes dels comerciants gabellins i amb distintes actuacions musicals: ball de bot, nadales, el grup Spaguetti, Tots Aquests Dois, Banda de Cornetes i Tambors... El divendres dia 14 encetàrem amb la Celebració de la Llum, en el Centre Melis Cursach, que va incloure un intimista i bell concert d'Irina Cotseli i Christian Hein Skjonhaug. El dissabte dia 15 ja tenguérem el concert en què la Coral Gabellina celebrà el seu 20è aniversari, com deixàrem escrit en una altra entrada d'aquesta pàgina, i d'altra banda poguérem assistir a la presentació del llibre “Col·lagen per a l'ànima”, de Tolo Alzina i Pere Jordi Munar (també en teniu constància en aquesta web). El diumenge assistírem a la inauguració del bust dedicat a la paleontòloga Dorothea Bate, lligada a Capdepera d'ençà del descobriment del Myotragus balearicus. I el mateix diumenge encara poguérem gaudir de la recuperació de la festa de l'alei-alei, a entrada de fesca, que va esdevenir un preciós espectacle amb la davallada de les falles enceses per l'escala del Pla d'en Cosset.

Els actes propis de l'Esperança, els de sempre, començant per les Completes, també comptaren amb la massiva participació dels fidels de la patrona de Capdepera, tot i que el fet de ser dia laborable sempre condiciona l'assistència de la gent. La víspera de la festa, a les esmentades Completes, celebrades pel rector Josep Ramon Ortega, amb participació de la Coral Gabellina, la capella del Castell va resultar insuficient per a encabir tants d'assistents. Com hem vengut informant, va exercir de pregonera la coneguda Catalina Rosselló “Barraca”, de la qual també n'oferim el text que pronuncià. I tot seguit, la tradicional torrada i l'animació musical que, en aquesta ocasió, anà a càrrec del grup “Aires Gabellins”, per a una vetllada magnífica.

El dia de la patrona, els actes religiosos (missa solemne i processó, van estar presidits per mossèn Francesc Vicenç, qui, al capvespre, predicà el Sermó de sa Boira. Al matí, va concelebrar assistit pel rector Josep Ramon Ortega, per mossèn Andreu Genovard i pels preveres del poble Pere Orpí, Nadal Bernat i Antoni Amorós. En conjunt va constituir una jornada, una vegada més, per a estrényer el vincle del poble de Capdepera amb el Castell i amb la Verge de l'Esperança.

En definitiva, uns dies de festa hivernenca, amb la celebració de la patrona com a eix vertebrador, que han estat més concorreguts que mai. Que no decaigui.

Us deixem unes imatges de l'Esperança 2018: