Imprimeix
Categoria: El Carme
Vist: 848


Al vespre l’església d’El Carme de Cala Rajada d’omplert de gom a gom per escoltar el pregó de n’Elionor Gómez- Quintero Garau i la Coral s’Alzinar.



Després de les paraules de benvinguda del president de l’Associació Festes de Carme, en Xisco Campins ha presentar i justificat l’elecció de n’Elionor com a pregonera del 2023.





N'Elionor, durant la seva intervenció ha recordat la seva infantesa a Cala Rajada, però ha dedicat gairebé tot el seu parlament a xerrar de la Coral s’Alzinar des dels seus orígens a l’actualitat, recordant els membres difunts i agraint la feina als directors que ha tingut i als cantaires.
 

El concert de la Coral ha estat un tant eclèctic, ja que han volgut fet un repàs a cançons que han cantat la coral en els pregons. Així dirigida per la pròpia Elionor Gómez-Quintero, amb Maria Antònia Gomis al piano i na Bàrbara Femenies com a solista, han interpretat “De damunt sa Torre Cega”(popular gabellina), “La Gavina” (Fredric Sirés i Puig), “L’amo de Son Carabassa” (popular menorquina), “Do,re, mi” The sound of music (Richard Ridgers i O. Hammerstein), “Paloma” El barberillo de Lavapiés (Asenjo Barbieri), “Hallelluja” El Mesíes (Georg Friedrich Händel) i, per finalitzar “Cala Rajada” de Jaume Fuster.








Per a sorpresa de n’Elionor, la coral l’havia preparat una adaptació de “ La reina del placer” molt especial, que titularen la “La reina de la Coral” (us oferim la lletra al final del text de la notícia, adaptat per Jaume Fuster). Acte seguit la coral li lliurà un ram de flors.

La interpretació del “L’amo de Son Carbassa” comptà amb la participació de dues parelles de balladors.
 

En acabat l’acte n’Elionor una multitud de felicitacions dels cantaires, amics i públic.
 



A la sortida del temple tota la coral i un bon nombre d’assistents brufaren amb cava i interpretaren “La cançó del beure”, una peça obligada en totes les celebracions de la Coral s’Alzinar.



La reina de la Coral

(Amb música de l'havanera “La reina del placer”)

Avui volem cantar - una bella cançó,
a una gran directora, - però, sobretot,
a la millor persona - que pogueu trobar,
per tots estimada. És n'Elionor! 

Elionor, - la reina de la Coral,
per més de quaranta anys, - has estat el timó.
Sempre ens has guiat- només cap al rumb millor.
Cap com tu, Elionor, ai!, - en el poble n'hi ha. 

La coral s'Alzinar, – de la teva mà, 
ha estat un bon exemple – de com estimar
la música bona – i de com posar
el nom d'aquest poble – sempre en el lloc més alt. 

Elionor, - una vida al capdavant,
dirigint aquest cor, - fent aquest grup més gran.
És darrere tu – que camina la Coral.
Cap com tu, Elionor, ai!, - en el poble n' hi ha.