Imprimeix
Categoria: El Carme
Vist: 3121


Fins no fa gaire, els grups de batucada - de batuque, que diuen els brasilers - a Mallorca eren un exotisme. Avui, en canvi, s'han anat fent familiars i són molts els pobles que compten amb el seu grup, com ara Capdepera, amb la seva Batucap. El fet és que, amb motiu de les Festes del Carme, el passat diumenge dia 12, a Cala Rajada desfilaren fins a set grups d'aquesta especialitat, posant un ritme irrefrenable a l'apacible horabaixa. La percussió s'apoderà de la vorera de mar, i tots els que hi assistírem, o els que simplement s'ho miraven passar des de les terrasses de bars i restaurants, ens moguérem de gust al compàs de la samba, o del que fos.

Vegeu els grups que desfilaren:


Fil·loxera Infern





Tremolartà






Mariatucada






Boutukada





Manafoc





Petrukada





Batucap




Però com que no sols de tambors viuen les persones, la gent de la comissió de festes - que en això no els ve d'un pam - prepararen paella per a tots els participants. Són de por aquests de la comissió.





I ara vegeu aquest detall: davant cada grup hi desfilà una figura tallada en fusta, de caire mariner. Set petites obres d'art, realitzades per aquest artista de la fusta que és en Tomeu Álvarez, qui no té res impossible.