Imprimeix
Categoria: Darrers dies
Vist: 3182


Sa Rua a Capdepera va començar puntualment a les 20,00 des de la creu de Vila Roja, tot dret pel carrer Ciutat, passant per davant la plaça de l'Orient, on hi havia el gruix de gent esperant la desfilada, fins arribar al Poliesportiu on es feia la festa amb Dj's.

Com ve essent costum, alguna comparsa s'afegí a la Rua de Capdepera, així com casualment alguna no comparegué a Capdepera.

El vespre sense fred acompanyà, i la gent va respondre sortint al carrer omplint les voreres de tot el recorregut. Hi hagué diversitat de disfresses, algunes amb un gruix important de participants, però cal recalcar, que ja no trobam cap comparsa tan gran com en anys passats.  

No hi faltaven les comparses habituals com la Batucap vestida de pirates i al capdavant el seu director Johnny Sparrow, que encapçalava la comitiva de la Rua, fent sonar amb força i molt de ritme els seus tambors i altres instruments, animant a la gent que trobaven al seu pas. Darrera ells, un seguit de comparses, la gran majoria amb la seva carrossa ben endiumenjada en combinació al desfrès, que ajudaven a soportar el camí als més petits, en el llarg recorregut, i també amb el suport musical per fer-ho més animós. 

Els "salvatges" de "Som Aqui Gabellins", aquesta vegada hi faltaren, però mos queda el gran record de la seva alegria i animositat mostrada el dia abans a Cala Rajada, tampoc hi foren tot els Superherois, que desfilaren per separat, ja que la carrossa els va deixar tirats just abans de partir de s'Escorxador.

A Capdepera s'hi afegiren una comparsa grossa de pirates que faltà a Cala Rajada i així fins a 13 comparses que ben organitzats, afilerats i quasi bé totes amb alguna coreografia que anaven repetint a tot el recorregut, o alguna performance com les peces de dòmino que ben afilerades anaven caient una rera l'altre. Completaren la Rua "Peter Pan i el país de mai més" que no hi faltà datall, "Els astronautes i els extraterrestres" amb els seu coet i l'originalitat, "Els Pirates i les pirates" amb les bodegues ben carregades de ron, la gàbia de "La moneia i els plàtans", l'espectacular cotxe d'en "Batman i la seva trupe", el "Jardí dels girasols" i les seves flors i els bons jardiners, els "gnomos" del bosc, les peces de "dominó", les abelles amb el seu apicultor-dj, i tancant com cada any el grup de Total Dance, aquesta vegada vestits de "Pitufos", amb el Pitufofantàstic dirigint tot el gran grup,... pero no ens oblidem dels dos "Toros mecànics, que foren la nota graciosa i espectacular de la desfilada i les dues "chachas" (que mai falten) i que canviaren el seu vestit de parella de vells del dia abans. Tampoc hi faltaren els que a les voreres, sense desfilar, mostraven el seu entusiasme i originalitat sortint al carrer amb el seu desfrès: toreros, jugadors de futbol americà, princeses, animadores esportives, ossets, cabretes, conillets, etc.... que ajudaren a completar la bella nit de Carnaval.

Durant tot el recorregut hi hagué molta de gent, però l'alçada de la plaça de l'Orient l'engolfada de gent ompli banda i banda de carrer aplaudint la bellesa, la gràcia, i l'esforç de tots els disfressats, i com no, disparant els seus aparells fotogràfics, per deixar constància de la nit màgica d'un vespre de Carnaval.

Baixat el carrer col·legi, tot dret cap al Poliesportiu, escoltats en tot moment per unitats de la Policia Local i Protecció Civil (que podien passar també per comparsa per això d'anar iguals....), on deixaren les seves carrosses i acabaren la vetllada si les cames i la son o permetien, amb quatre ballets amb la música dels Dj's.

Els vestits o disfresses canvien cada any, però mai hi manquen el caramels i les paperines de colors que omplen de dalt a baix d'alegria i color els nostres carrers, i que algú amb diligència just passar per davant la seva casa, treu la granera i la pala i abans que el vent en faci de les seves, ja les agrana.

Es d'agrair el bon temps que ha fet, i que ha permès la Rua sense fred ni aigua que impedís a ningú sortir per gaudir d'aquest dia. Ara ja només mos queda aprofitar els Darrers Dies, fins a dimarts, `quan es farà l'Enterro de la Sardina i direm fins a l'any que ve, amb l'esperança que tots hi poguem tornar i siguem més.

Us deixem algunes imatges de la Rua de Capdepera 2020. Totes les fotos les trobareu al facebook de Cap Vermell

 



























































I després de la Rua...