Imprimeix
Categoria: Premis Cap Vermell
Vist: 4879

VOLUNTARIS

DE LA CREU ROJA,

PREMI CAP VERMELL

2010







Una vegada escrutats els vostres vots, tot i que ja fa setmanes que la tendència era molt clara, estam en condicions de proclamar que el PREMI CAP VERMELL 2010 ha recaigut en el grup de VOLUNTARIS DE LA CREU ROJA DE CAPDEPERA.

En aquesta ocasió, i com ja havíem anunciat, no hem volgut donar percentatges dels distints candidats, precisament per respecte a totes i cadascuna de les candidatures. Però, una vegada tancat el període de votacions sí que com a mínim volem donar-vos a conèixer que els guanyadors ho han fet amb un 53% del total de vots, és a dir, que no hi ha hagut dubtes al respecte.

I, un any més, no tenim més remei que reconèixer que tots els candidats mereixerien rebre el nostre guardó i que ens dol una mica lliurar-lo exclusivament a un dels grups que hi han optat. Però així són les regles del joc i, en definitiva, aquesta és la vostra voluntat, que per la claredat de les xifres finals, sembla expressar un sentiment molt extès, si m és no entre els nostres lectors.


Temps tendrem de ponderar els mèrits indubtables dels VOLUNTARIS DE LA CREU ROJA, però ara mateix, en calent, en destacaríem un que ens sembla de primer ordre: la seva discreció, el seu dia a dia callat, la feina moltes vegades humil. Aquest és un premi sense noms propis. Malalts i gent major deuen ser els majors beneficiaris d'aquesta tasca, dos sectors de la població que tant necessiten de la proximitat i el calor humans. Precisament, amb motiu d'una festa de reconeixement que la mateixa Assemblea Local de Creu Roja retia als seus voluntaris, fa poc més d'un any, Cap Vermell deia aquestes paraules: El voluntariat, intrínsecament, constitueix una activitat discreta, i els que es comprometen en tasques solidàries no solen ser partidaris de la notorietat. Però no ens podem oblidar que és gràcies als voluntaris que els sectors més necessitats de la societat, moltes persones amb mancances de tot tipus, reben una ajuda i un consol que d'altra manera hauria d'assumir l'administració i que, en cap cas, assoliria la qualitat humana que només el voluntariat és capaç de posar en les seves accions.


















De tot el que envolta aquest premi, del seu desenvolupament i del futur lliurament, en el mes de març, us n'anirem informant profusament. De moment, servesqui aquesta primera aproximació per donar l'enhorabona als guardonats i les gràcies a tots els que heu participat en la seva elecció mitjançant els vostres vots.