Imprimeix
Categoria: Premis Cap Vermell
Vist: 4386

7 CANDIDATS:


- "Tino" Adrover
- Bartomeu Balaguer
- Antoni Flaquer, "Coix"
- Bartomeu Massanet, "Carbó"
- Isabel Moll
- Pere Orpí
- Llorenç Tous



      VOTAU DE

      DIA 20 DE

   NOVEMBRE A


DIA 20 DE DESEMBRE



L'Associació cultural Cap Vermell decidí que l'any 2009 atorgarà el premi anual a una persona física. 
Tot recordant que els candidats han estat proposats pels nostres lectors, l'Associació, després de valorar-ne els mèrits, ha considerat que tots ells es corresponen amb el perfil dels valors que volem posar en relleu i que, per tant, tots set són dignes aspirants al nostre premi

Per tal d'assegurar la seriositat i fiabilitat de les votacions, hem creat un correu electrònic on ens heu de fer arribar el vostre vot:

                                   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.



Podrà votar per correu electrònic tothom que vulgui, una sola vegada, al llarg de tot el termini de votacions.


COM FER-HO:

1
Al correu que ens envieu, a l'apartat ASSUMPTE hi heu de posar el nom de la persona que votau.
Al cos del missatge us heu d'identificar amb nom, llinatges i telèfon.

Cap Vermell comprovarà tots i cada un dels correus. D'acord amb la llei de protecció de dades, Cap Vermell es compromet a no facilitar ni utilitzar aquestes dades per cap a altra finalitat.
 
2

Es podrà votar de dia 20 de novembre a dia 20 de desembre, ambdós inclosos. Cada persona podrà emetre 1 vot. En cada correu electrònic es pot emetre el vot de més d'una persona, sempre que aquesta quedi degudament identificada.
 
3
Entre tots els vots emesos es realitzarà un sorteig de 10 vals per 1 estada a l'spa de l'Illot.



4
Dia 5 de desembre es publicaran, a títol orientatiu, els percentatges de vots de cada candidat (sense indicar-ne el nombre). El total es donarà a conèixer només una vegada finalitzades les votacions) 
 

5
Abans de Nadal es farà públic el PREMI CAP VERMELL 2009.



CANDIDATS:


- "Tino" Adrover

Mestre artesà i artista. Ha aconseguit el virtuosisme en tots els camps on ha participat: moda, cuina, perruqueria, obra de palma, art floral... Ha format part en moltes plataformes i associacions municipals. Tots recordam encara quan tancava brillant i sorprenentment les rues dels darrers dies o el tenim present endegant la decoració de les grans celebracions del Castell o de les parròquies. Personatge polèmic, ha aportat una visió diferent a la forma de ser de Capdepera, ha estat al servei de tots els qui l'han hagut de mester i mai ha hagut de sortir de cap armari, perquè mai ha renuciat a la seva condició i orientació sexual, trencant molts de motlles i convencions socials.






- Bartomeu Balaguer


Gran metge i millor persona. Metge de família de dues generacions de gabellins, sempre ha fet gala d'un ull clínic portentós. Conversador intel·ligent i erudit, dotat d'una fina ironia i d'un sentit de l'humor envejables. Contrari de les presses i de les quotes, és a dir, de les "visites de metge", sempre ha posat la persona, el malalt, per davant de qualsevol altra consideració. Podem dir que la seva irrupció en el panorama sanitari local va constituir un autèntic revulsiu, i especialment en el món de la pediatria va demostrar una capacitat de diagnosi pròpia d'un especialista. Va exercir la medicina pública a Capdepera i Cala Rajada, des del juny de 1975 fins a l'ocutbre de 2004, mantenint amb els seus pacients una relació que va anar molt més enllà de l'estrictament professional i de la confiança que hom ha de tenir amb el seu metge.



- Antoni Flaquer, "Coix"

Des d'un voluntarisme i un entusiasme a prova de qualsevol entrebanc, en Toni és un autèntic exhumador de tot tipus de documentació relacionada amb el nostre poble. El seu treball de recerca, desenvolupat al llarg i ample de la geografia no sols mallorquina, sinó també la peninsular, l'ha duit a descobrir vertaderes joies relacionades amb el nostre passat immediat. Nombrosos testimonis gràfics i bibliogràfics, especialment dels segles XIX i XX, han estat recuperats  i rescatats de l'oblit per aquest candidat al nostre premi, en una tasca  realitzada  sense suports institucionals, i a més posant-ne els resultats a l'abast de tothom que s'hi hagi interessat, com ara les molt celebrades projeccions de fotografies antigues.



- Bartomeu Massanet, "Carbó"

La dilatada trajectòria de mestre Bartomeu és prou coneguda de tothom com per haver d'entrar en detalls. Històricament lligat al món de la música local, i molt especialment a la Banda de Música, però també a la tasca docent, és d'aquelles figures que, des de la constància i l'entrega generosa a la tasca de fer poble, deixen una marca indeleble del seu pas per aquesta vida. Bartomeu Massanet ha estat mestre de distintes generacions de músics gabellins, director de la Banda en moments no sempre fàcils, un home generós en l'esforç i discret en el protagonisme. Ara, ja retirat de l'activitat pública, compareix com a candidat al Premi Cap Vermell, amb el bagatge de molts d'anys de dedicació desinteressada a la música de Capdepera, però, i sobre tot, amb el de la bonhomia.




- Isabel Moll

Catedràtica emèrita de la UIB. El seu llarg currículum contempla més de 30 anys de docència, la publicació de nombrosos articles en revistes especialitzades i la seva pertinença a les més prestigioses societats científiques. Però, i pel que fa a aquesta candidatura, hem de recordar que Isabel Moll sempre ha presumit de la seva condició de  gabellina i ha romàs lligada al quefer cultural del nostre poble amb generosa predisposició. En aquest sentit, ha possibilitat i orientat distints estudis sobre el municipi i ha dirigit i coordinat totes les convocatòries de les Jornades d'Estudis Locals. Isabel Moll ha estat, i és, una persona propera i accessible, sempre disposada a a ajudar en la tasca de dinamització cultural del nostre poble.





- Pere Orpí

Prevere, escriptor, pintor. Premi Ciutat de Palma i finalista del premi Bernat Vidal i Tomàs de poesia. Tot i haver de viure allunyat del poble, a causa de les seves obligacions religioses, sempre ha professat la seva filiació gabellina, i l’obra artística que ha anat bastint n’és un bon reflex. Autor de nombroses lletres per a obres musicals, religioses i profanes, no ha desaprofitat cap ocasió per a retre homenatge al seu   poble (Mateixa de Capdepera, Himne de l’any de la llata, Himne de Capdepera...) El poemari “Simfonia en blau major” és un autèntic cant a la geografia de les nostres contrades. El llibre "Sons de Mallorca", presentat a Capdepera, és una vertadera enciclopèdia de la cultura popular de Mallorca.





- Llorenç Tous

Prevere, canonge lectoral de la Catedral, premi Ramon Llull 2001 a l’activitat cívica (que es concedeix a les persones que suposen un exemple de compromís cívic i treball continuat a favor de la identitat, la cultura, la llengua, el patrimoni cultural i natural, o que hagin tengut una actuació destacada en el vessant de l’acció social), i Creu de Plata de l'Ordre Civil de la Solidaritat Social (Ministeri de Treball i Assemptes Socials).  La seva ha estat una tasca constant de dedicació a la causa del més desvalguts. Autor d’una sòlida obra literària (al voltant de 12 llibres publicats), el seu pensament i la seva poesia reflecteixen el patiment i la marginació des del vessant evangèlic i de compromís.