Imprimeix
Categoria: Ploma de ferro
Vist: 3692

El teatre de Capdepera acull el lliurament de la 19a edició dels Premis Ploma de Ferro

   Dissabte dia 6 de novembre se lluiraren els  Premis Ploma de Ferro, en la seva 19a edició. L’acte presentat per Maria Àngela Melis va  consistir en  l’entrega als premiats i premiades del guardó i el premi. Na Maria Àngela va comentar els canvis soferts  en aquesta edició com ara supressió de la categoria local i l’incorporació de la categoria juvenil, així com una reducció dels premis. Acte seguit tots els premiats i les autoritats pujaren a l’escenari per a rebre els premis.  Gandhy Gabriel Morante Barreiro, de l’IES Capdepera va rebre una menció especial de la categoria juvenil per la seva obra “No vam voler tancar els ulls...”,  i va rebre el premi del director de l’IES, Llorenç Llop.



   El segon premi ex-aequo va ser entregat  ha  estat per  Xavier Moyá Sánchez per la seva obra “La balada trista de l’espia” i a Caterina Aguiló Torres per  “Elisa”. Rebèren els premis de part del batle de Capdepera i d'una representant de la Conselleria d'Educació, respectivament. El premi esta dotat amb 400 euros i un gaurdó.





La guanyadora d’aquesta convocatòria va ser Eva Rumí Guimó, de Mataró, que se’n va dur du el primer premi dels “Ploma de ferro”, valorat en 700€ i un guardó, amb l’obra “Les coordenades de l’oblit”. Rebé el premi de la mà del vicepresident de Cultura del Consell de Mallorca, Joan Rotger.



Tots els guanyadors dirigiren unes paraules al públic tot comentant la seva  obra. La primera par t de l’acte acabà amb sengles paraules vicepresident de Cultura del Consell de Mallorca, Joan Rotger, i del batle de Capdepera, Rafael Fernández, que agraí la col•laboració de tots els qui ajuden a fer possible l’edició dels premis.



   La segona part consistí en la representació de Syrinx, un espectacle de narració i música basat en contes d’Avelino Hernández Les rareses dels ocells interpretat per Josep Francesc Palou (flauta), Andreu Riera (piano) i Miquel Mestre (narrador). Syrinx resultà un bell espectacle amb una magnífica interpretació dels músics i un molt convincent  Miquel  Mestre que recità magistralment els contes triats.

   L’espectacle inclòs és dins el programa Cultura en Xarxa, del Consell de Mallorca.



   Les obres guanyadores d’aquesta edició es publicaran properament en format digital al blog del Servei d’Assessorament Lingüístic municipal i a la revista digital Cap Vermell, on trobareu les obres guanyadores de les edicions anteriors del Premi Ploma de Ferro.