Imprimeix
Categoria: Ploma de ferro
Vist: 4063
Presentat el tercer recull dels Premis Ploma de Ferro (2006-2010)





















El divendres dia 15 va tenir lloc la presentació del recull dels Premis Ploma de Ferro corresponent al període 2006-2010. Aquest és el tercer dels aplecs de narracions curtes d’un certamen que ja duu devuit anys a l’esquena i que, per ara, sembla gaudir de bona salut. Certamen que, no ho oblidem, sempre ha tengut la finestra de “Cap Vermell” oberta perquè tots els lectors del poble poguessin guaitar als relats guanyadors.

Amb el pas del temps i la incorporació de les noves tecnologies, els Premis Ploma de Ferro han anat eixamplant el seu radi d’influència i ara compten, a cada nova edició, amb la participació d’escriptors de tots els territoris de parla catalana, amb la qual cosa els guanyadors sovint són de fora Mallorca.

 

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Maria Àngela Melis, responsable del Servei de Normalització Lingüística de l’ajuntament i vertadera ànima d’aquest certamen literari. El batle Josep Gallego va agrair la col·laboració de tots els que fan possible el concurs, tot esperant que aquest es pugui convocar per molt de temps més.  La directora general de Política Lingüística del Govern, Margalida Tous, de la seva banda, es va referir a la unitat de la llengua catalana precisament a partir de convocatòries com els Ploma de Ferro, en què per sobre de les diferències dialectals que alguns volen aixecar com a barreres, tots els escriptors en llengua catalana s’hi senten igualment còmodes.

 

La vetllada va acabar de la millor manera possible, amb l’actuació del grup Niu a tres (Laia Cagigal - veu, Joanmi Sancho - guitarra i  Jeroni Sureda - bateria), que a més, a la part final del concert comptaren amb Suso Rexach com a convidat.



Un recital que confirma la bona trajectòria empresa per aquests tres músics, amb un repertori de gran qualitat per a major lluïment de la bella veu de Laia, sempre ben acompanyada pels seus dos companys.