Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3566

Espectacular presentació de l'Associació Sa Solera Gabellina i del llibre Dimoniari de Mallorca 2, de Tomeu Caragol

















El pati i les terrasses de Can Creu d'Inca serviren de magnífic escenari (ben preparat, per cert) per a una doble presentació. D'una banda els dimonis de foc de Capdepera, Sa Solera Gabellina, ens explicaren el naixement d'aquesta nova associació de joves dimonis. D'altra banda en Tomeu Caragol ens presentà el seu llibre Dimoniari 2.  Però anem  a pams.

El públic que assistí a la presentació es trobà amb una completa "performance" del que és un espectacle de dimonis de foc. La rebuda va anar a càrrec de dos dimonis que jugaven amb les flames. Després aparegué la colla i convidà a pujar a les terrasses, on esperaven dos dimonis "disfressats" de persones, en Pau Vives i en Víctor Zapa, que explicaren tot el procés de creació de la colla. Aquesta es remontà a l'admiració d'un grup de joves per l'espectacle de la Iguana Teatre en el marc del correfoc de Capdepera.












Fetes les presentacions, tot recordant que la primera actuació està prevista per al  Mercat Medieval, s'escenificà l'alliberament de Tomeu Caragol, autor del llibre Dimoniari 2 (us recordam que Dimoniari de Mallorca va ser presentat per "Cap Vermell" a la biblioteca de Capdepera), al qual tenien presoner per no haver inclòs  els dimonis de foc de Capdepera en el seu llibre. L'autor justificà la no presència perquè el llibre ja es trobava en el forn quan Sa Solera Gabellina es va crear. Així i tot, aconseguí la llibertat en editar el marcallibres amb la imatge dels nostres dimonis fogassers.












Després de comentar alguns aspectes del llibre, en Tomeu comentà que es troba en procés de creació del Dimoniari 3, que recollirà històries antigues i llegendes, amb els dimonis de protagonistes.
Cal dir que va ser una presentació molt mediàtica, ja que se va retransmetre en directe per IB3.


Enhorabona dimonis per la presentació i ànim, teniu molt de camí per envant!
I a Tomeu Caragol esperam veure'l al Mercat Medieval, ja que la seva paradeta és tot un clàssic.





En Tomeu ens dedicà un llibre.