Gràcies,

Joana!


















Envestim aquesta crònica apressada, encara amb el cor calent i un caramull de sensacions difícils d'agombolar. Na Joana ens ha fet un bell regal i nosaltres, el primer que he de fer és agrair-li-ho. Na Joana ens ha regalat un caramull de vivències personals, ha pouan en els seus sentiments i els ha transformat en música i lletra, és a dir, n'ha fet un ram de belles cançons que ara ens perfumaran per sempre més.

I envestim aquesta crònica amb dos fets que el divendres dia 7, en el Teatre Municipal, es posaren de manifest. En primer lloc, que na Joana és una persona estimada, una benvolguda amiga que, per tant, té una capacitat de convocatòria com poques altres persones d'aquest poble. En segon lloc, que na Joana és una artista, una artista de la qual, els que la coneixem, ja en sabíem noves, capaç del que es proposi, com és ara compondre els temes d'un disc i gravar-lo.

És evident que no som objectius -ni ho volem ser-  i que podem caure en l'excés, a l'hora de parlar de na Joana Colom. Però, dit això, no podem estar d'afegir que tot el que va ocórrer en el Teatre no va ser sinó la prova fefaent que aquesta artista de què parlam, en estat latent en massa ocasions, va deixar de ser una amiga, una gran glosadora o una cantaire de la Coral Gabellina i va passar a formar part de la nòmina de magnífics cantautors locals que, diguem-ho d'una vegada, constitueixen la fornada més prolífica i admirable de tots els pobles de Mallorca.

A més de la presència de la "seva" coral, na Joana va comptar amb la col·laboració, per a la presentació de "Vivències", d'Elionor Gómez-Quintero, Maria Llull, Tòfol Sureda, Pere Llabata,  Victoria López, Maria Martí, Tino Torvisco, Caterina Barceló, Bet Gili, Mateu Gili, Antònia Flaquer i Margalida Mayol.

Va presentar l'acte en Tòfol Sureda, aquest mag del so que ha tengut cura de l'enregistrament del disc i que, com va reconèixer la mateixa Joana, ha tengut una contribució i una responsabilitat decisives en el projecte. El batle Josep Gallego també va prendre part en l'acte i adreçà al públic unes paraules que no eren les del polític, sinó les de l'amic.

Tot plegat estam parlant d'una vetllada que va esdevenir un d'aquests grans moments que es donen adesiara en el nostre poble i que eleven la nostra autoestima a cotes màximes. Sí, un gran moment, per a desar-lo en el cor i tenir-lo presents quan les forces flaquegin.

GRÀCIES, JOANA!



 




































Recordem que, donada la massiva petició d'entrades, la presentació tendrà una segona edició, aquest mateix dissabte dia 8, a les 20 hores.

Per part nostra afegiríem els vídeos de totes les cançons. Aquí vos deixam un tast. A l'apartat arxius de sons farem un article amb una generosa selecció que inclourà l'emotiva cançoneta que li dedicàren els cantaires acompanyants una vegada acabat el concert.