Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2591
Senyor Ahir, un dels darrers projectes editorials de "Cap Vermell",
mereix l'atenció dels especialistes




Que una obra com Senyor Ahir sigui objecte de l'atenció d'una veu tan reconeguda i de tant de prestigi com la de Climent Picornell és un motiu de satisfacció per als qui, com la nostra associació, estam al darrere de l'edició en català del llibre d'Aurelia Canaan.

"A Senyor ahir (Mr.Yesterday), prologat de forma brillant per Llucià Rinyon (Documenta Balear), es reafirmen les impressions de Codet –cinquanta anys després–, quan se’ns dóna una visió del que era fer negocis a Mallorca: construir un petit hotelet a Cala Rajada, a principis dels anys 50." Amb aquestes paraules inicia Picornell la seva ressenya sobre Senyor Ahir. No obliden que l'autor del magnífic recull Jardins d'altri, doctor en Geografia i ex-vicerector de la UIB, és un especialista en temes turístics i que, entre les seves obres hi trobam la imprescindible Turisme i societat a les illes Balears.

En relació a Senyor Ahir, Picornell conclou que "hauria de ser un llibre de lectura obligada per conèixer la història social i econòmica de com era la Mallorca pobra i –segons Canaan– tranquil·la, del franquisme i quins foren els mecanismes que conduïren cap al primer dels “booms” turístics. Amb totes les seves conseqüències."  De manera que ja ho sabeu, aquells que encara no heu tengut ocasió de llegir les memòries mallorquines d'Aurelia Canaan, a les llibreries del poble podeu trobar aquest petit tresor del qual gaudireu per igua tant els que vàreu tenir ocasió de conèixer en primera persona el temps i els personatges que l'obra recull, com els que teniu ara l'ocasió de descobrir-los per mitjà de Senyor Ahir.

Si voleu llegir l'article íntegre de Climent Picornell ho podeu fer clicant la imatge o a:

http://dbalears.cat/arxiu/pdf/1055/56