Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3127
Presentació dels concerts de la I Trobada de Pianistas del Món



El dilluns dia 11, a l’hotel Canyamel Park, va tenir lloc la presentació dels dos concerts que, sota el títol de I Trobada de Pianistes del Món, tendran lloc aquest mateix dimarts, dia 12, i el proper dissabte, dia 16, a les 21’30 hores en ambdós casos.

Juntament amb els cinc músics que integren el cartell d’aquests concerts, assistiren a la roda de premsa de presentació, el batle, Josep Gallego; el regidor de Turisme, Sebastià Sureda; Joan Rocha, de l’hotel Canyamel Park, i el representant de Reviews New Age, Alejandro Clavijo.

Segons va explicar el senyor Joan Rocha, aquesta va ser una iniciativa nascuda en el mateix hotel, com a mesura contra l’estacionalitat i per a estimular culturalment la temporada baixa. És a dir, com un reclam que, superat el període de sol i platja, pogués fer atractiva la visita a la nostra zona. I el fet va ser que la resposta per part de distints pianistes que varen ser convidats a participar en l’esdeveniment va ser tan positiva que, finalment, se li ha hagut de donar un abast municipal i organitzar, amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquests dos concerts que, com va assenyalar el batle, Josep Gallego, serviran com a posada de llarg del Centre Cap Vermell, des del punt de vista musical. El mateix batle va inscriure aquest esdeveniment dins la ja sòlida oferta cultural de Capdepera i li va donar un alt valor de divulgació del nostre municipi com a destinació atractiva.

Recordem que els pianistes participants seran, el dimarts: Lisa Downing, Mario López Santos i Suzanne Ciani; mentre que en el concert de dissabte, els artistes seran Rebecca Oswald, Julio Mazziotti i, de bell nou, Suzanne Ciani.


Els cinc pianistes: Rebecca Oswald, Julio Mazziotti, Lisa Downing, Mario López Santos i Suzanne Ciani

Lisa Downing (Denver, Estats Units), com els seus companys de cartell, és un artista consagrada en el món de la música coneguda com a neo-clàssica, o New Age, forjada a base de melodies reflexives, suaus, generalment d’un tempo lent, però sempre de gran qualitat. Té publicats tres discos d’aquest estil musical.

Mario López Santos (Aranda de Duero, Burgos), inicialment alternà la música clàssica i la New Age. Té publicats els discos “Periplos” i “1973”, el darrer dels quals va merèixer una calorosa acollida del públic i dels mitjans especialitzats. El tema “Seducción”, d’aquest álbum, va ser nominat als premis “Swan Lake: Moving Image & Music Award” (SL:MIMA), on va quedar finalment en segon lloc i va ser inclòs en el CD recopilatori “Acoustic Visions”, editat per la prestigiosa cadena de ràdio New Age Piano.

Rebecca Oswald (Oklahoma, Estats Units), a més d’una excel·lent pianista, és una prolífica compositora, tant per a piano com per a formacions orquestrals i corals, i està en possessió de  nombrosos premis tant en el camp de la interpretació com de la composició. En destacam el disc “October Wind”. Ha exercit la docència a l’Escola de Música de la Universitat d’Oregon.

Julio Mazziotti (Mendoza Argentina), en els seus inicis com a intèrpret i compositor, va aproximar-se tant a la música clàssica com al jazz, per a, finalment, trobar la seva pròpia línia musical, més personal i inclassificable, però sempre cercant la qualitat i apropant-se a l’estil que definim com New Age. Amb quatre discos publicats i innombrables concerts a la seva Argentina natal, també ha tocat a Europa (Suïssa, França, Alemanya, Itàlia y Espanta).

Finalment, Suzanne Ciani és d’aquelles artistes, pianista i compositora, que a penes necessiten presentació. La seva dilatada i triomfal trajectòria, la seva amplíssima discografia i el seu currículum com a concertista la fan una autèntica figura mundial, admirada i respectada per tots els companys de professió i seguida per un públic vastíssim. Cinc nominacions als premis Grammy i un premi Globus d’Or avalen la seva carrera.

El que podrem escoltar, bàsicament, seran composicions dels mateixos intèrpets, els quals, unànimement, coincidiren a assenyalar que aquesta era una trobada excepcional, que era la primera a Europa d’aquestes característiques i q   ue tots  ells se sentien molt orgullosos, molt satisfets, de compartir cartell amb companys de tanta qualitat. D’altra banda, Julio Mazziotti va assenyalar que, a més de compartir una experiència excepcional amb els altres quatre pianistes, aquesta era una ocasió per a apropar la música i la cultura de cadascun d’ells a Capdepera, a Mallorca, que es presentaven com una mena d’ambaixadors, i, recíprocament, volien contribuir al reconeixement de Capdepera i Mallorca a la resta del món.

El desig final, tant del senyor Rocha com del batle, va ser que aquesta primera experiència assoleixi un gran èxit i pugui tenir continuïtat en el futur.


Lisa Downing, Rebecca Oswald, Suzanne Ciani i Alejandro Clavijo