Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2780

Estrena, a les Illes Balears, del projecte  Hirundo Maris

   El divendres 9 de juliol va tenir lloc el segon concert de les Serenates d’Estiu 2010, amb una proposta força especial. De fet, la direcció artística de les Serenates d’Estiu ens prepara cada any una o dues ofertes que sorprenen els aficionats, per la seva originalitat o per desviar-se dels cànons estrictes dels concerts de música clàssica. I solen encertar. Deixant de banda la qualitat artística i instrumental dels intèrprets, del tot inqüestionable i d’una gran perfecció, el concepte de la vetllada resultà suggeridor. Parlam del projecte Hirundo Maris, presentat per primera vegada a les Illes Balears, de la mà d’Arianna  Savall, la qual uní la seva veu (soprano) a la música de les arpes. Amb ella, Petter U. Johansen, qui a més de cantar (tenor) tocà el violí nòrdic (haringfele) i la mandolina; i Miquel Àngel Cordero, al contrabaix. Com ho definí la mateixa Ariadna Savall, assistírem a un diàleg musical entre el nord europeu i el sud mediterrani, entre les músiques tradicionals nòrdiques i  les mediterrànies. 



   Durant el concert alternaren cançons tradicionals noruegues, franceses,  escoceses, castellanes i catalanes amb  improvisacions i creacions pròpies.



   Entre tema i tema, mentre afinaven instruments (la humitat i la calor va fer estralls a les cordes, obligant a afinar contínuament) aprofitaren per contar breument la història  de les cançons i presentar els instruments que tocaven. En poc temps aconseguiren la total complicitat del públic.



  Un gran concert i una bona entrada de públic, per bé que l’ocasió mereixia una major afluència d’aficionats. Com sempre, tot perfectament organitzat per Juventuts Musicals de Capdepera. Enhorabona per la feina feta!
   En acabar poguérem gaudir de la simpatia dels intèrprets, parlant una estona  amb ells, comentant el concert i l'incomparable marc en què aquests es desenvolupen.