Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2566
Magnífica actuació de Biel Garau, a la Gala de Glosadors d'IB3


Un reportatge de Maribel Magaz

El diumenge dia 27, IB3 va emetre la Gala de Glosadors 2010, gravada el divendres anterior a l’Auditori d’Alcúdia i presentada per Victòria Maldi i Miquel Salamanca. Aquesta és la segona edició de la gala que, com recordareu, l’any passat es va retransmetre des d’Artà.

El jurat va estar format per Felip Munar i Caterina Valriu, ambdós professors de la UIB; Miquela LLadó, cantant; Mateu Mates “Xurí”, glosador, i LLorenç Cloquell, actor.

El concurs consistía en distints combats, per parelles, sobre temes d’actualitat que el jurat anava proposant en cada cas (crisi, salut, mort. religió, corrupció, amor i sexe, premsa rosa...). Se succeïren les eliminatòries fins arribar a la final, en la qual va resultar vencedora la glosadora manacorina Antònia Nicolau “Pipiu”.

I si vos demanau el perquè d’aquest article, idò resulta que, a més dels concursants, hi hagué quatre convidats, petits de talla, joves d’edat, infants encara, però ja madurs d’idees, d’enginy i de saber glosar. Tos quatre varen deixar bocabadat el jurat i encantat el públic. I entre aquests fenòmens n’hi havia un del poble: en Biel Garau Estarelles. Aquest al·lot li ha agafat el gust i entre nosaltres ja s’havia donat a conèixer. És una jove promesa en l'art de la glosa, cridat a fer-se un nom en aquest camp, i que amb aquesta aparició a la televisió ha arribat a tots els racons de la nostra comunitat.

De manera que faig el mínim que puc fer: donar-li l’enhorabona i animar-lo a seguir treballant.