Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2625

Pau Arévalo, un altre magnífic dibuixant local 

Image

Setmanes enrere, donàrem compte, des d'aquesta pàgina, del feliç esdeveniment que va suposar que el premi "Art Jove 2009" (Coselleria d'Esports i Joventut), en la modalitat de còmic, hagués distingit, amb el primer i el segon premi, dos joves dibuixants del nostre poble: Miquel Moyà i Pau Arévalo.

De Miquel Moyà n'oferírem algunes creacions als nostres lectors, i tots quedàrem embadalits. Ara, després que el passat dia 10 d'octubre passàs pel nostre programa "El cafè dels dissabtes" (Capdepera Ràdio), també oferim un tast de l'obra de Pau Arévalo. Un estil diametralment oposat al d'en Miquel, una tècnica distinta, però amb objectius semblants: contar històries de manera gràfica, per mitjà del dibuix, a força de creativitat i d'imaginació.

Image

Image

En aquella entrevista a la ràdio, entre d'altres coses, Pau Arévalo va fer afirmacions com les que reproduíïm:

- La meva és una història que tenia escrita des de fa sis anys i que he encabit en sis fulls, que és el màxim que es podia presentar a “Art Jove”.
-
Mai m’havia presentat a un concurs. Jo pintava a l’oli, però el dibux, el còmic en concret, és quelcom que no havia fet mai.
-
Normalment, dibuix i guió són obra d’autors distints, però en aquest cas ho he fet tot jo.
-
Per a aquesta obra no he fet servir l’ordinador: només ploma i tinta, directament sobre el full. Sóc autodidacte.
-
Es tracta d’una història onírica, no és gens realista. Però té un rerefons...  A més, la realitat, sovint, supera la fantasia, de llarg.

Image

Com en el cas de Miquel Moyà, esperam que aquest premi serveixi d'estímul a en Pau, que vegi publicada la seva obra i que assoleixi la repercussió suficient com per donar-se a conèixer en aquest cap complex i difícil del món del còmic. I de la pintura, clar.