Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2364

 Xavier Paxariño & Style Bandits, viatge musical multicultural











Tant de Xavier Paxariño com de Style Bandits en teníem prou referències, i més d'una audició, com per saber què ens esperava. El primer, amb una dilatadíssima carrera, tant en solitari com col·laborant amb multitud de músics (recordem el seu pas pels magnífics Radio Tarifa), és un multiinstrumentista que, en l'àmbit de les músiques folklòriques, es mou com peix dins l'aigua. Els segons, habituals de les nits mallorquines, també duen moltes hores de vol, molta experimentació -i molta experiència-, de manera que tant Jan Kobrzinowski (baix) com Roland Prakken (guitarra) resulten ser uns músics totalment sòlids i segurs, que saben molt bé què es fan. En aquesta ocasió, s'afegí al grup un baterista que tampoc necessita presentacions: Miguel Navarrete, el qual no és la primera vegada que toca a Cala Rajada, i que ens regalà un solo dels que aixequen el públic de la cadira.



En definitiva, que allò que se'ns va oferir en el concert del passat dijous, dia 9, va respondre plenament a les expectatives, això és, un viatge per les músiques del món, des del Kurdistan i Turquia, al sud d'Espanya, passant per Irlanda, sense oblidar distintes composicions del mateix Paxariño i de Prakken. Música que arriba directament al cor de l'oient, música ben feta, bastida enfora de les pressions comercials, sentida pels seus intèrprets i reconeguda des de la primera nota com un treball honrat. Cosa que, com sabeu, no es pot dir sempre. 

Els quatre músics, com si haguessin tocat plegats tota la vida, es varen acoblar perfectament, sense dubtes ni vacil·lacions i els qui assistírem al concert -no massa, per cert- gaudírem d'una d'aquelles vetllades que passen volant, com si la música  contribuís a dissoldre le temps en un compàs sense caires, amb un tempo que permet immergir-se lliurement en terres i cultures llunyanes.

D'altra banda, i per segona vetllada consecutiva, assistírem al foto-muntatge sobre sa Torre Cega i el procés de recuperació d'uns jardins que tots esperam, amb il·lusió, que ben aviat es tornin obrir al públic. Ara ja comencen a fer goig.

Image

Image