Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2246

Hilario de Cara, comentà el seu llibre de poesia "Bolero" i presentà la seva primera novel·la "Un llac en flames"

Tertúlia sobre "A sang freda" de Truman Capote




    Divendres dia 12 de juny, tingué lloc la tertúlia literària  prevista per a donar punt  a la temporada 2008/09. Aquesta reunió comptà amb una bona participació, més de 30 tertulians,  i un interessant programa. D’una banda ens visità el poeta i escriptor, Hilari de Cara  per a comentar la seva obra lírica “Bolero” i presentar el seu darrer treball “Llac en flames”. Després comentaren la lectura proposta “A sang freda” de Truman Capote. Anem a parts .
    Hilari de Cara, en feu una petita biografia literària comentant la seva producció. Des de l’any 1985 en què surt  “Senglar”, una obra que qualificà de mediterrània, ha publicat:  “Quadern dels Llombards”  més íntima i personal;  “Bolero”, on mostra la seva visió més crítica i cínica del món; “Absolon” “, premi cavall ver; i “Postal de cendres” pel qual rebé el premi Pollença “el primer amb dotació econòmica que reb”. Actualment presenta la seva obra “Un llac en flames”  concebuda com una trilogia. 

Image

   Els participants de la tertúlia pogueren escoltar la lectura i comentari d’alguns dels seus poemes, i de la novel•la recent publicada. Com a primícia llegí les primeres planes del segon llibre, encara en fase de creació.

Image

   Bernat Nadal, també poeta i editor, ens acompanyà en la tertúlia i va fer uns comentaris de l’obra d’Hilari de Cara i del procés creatiu. Ja us dic una interessant conversa amb dos autors mallorquins.

  La segona part va  anar al voltant de la novel•la llegida “A sang Freda” de Truman Capote, obra que generalment va agradar.

Image

   Per acabar férem una mossegada en el pati de la biblioteca, on la tertúlia se perllongà una estona més. Aprofitarem per acomiadar-nos de na Mar, que fins ara ha fet feina a la biblioteca col•laborant amb na Magadalena, entre altres coses en l’organització de les tertúlies. 

Image

   Gràcies tots, organitzadors i convidats,  de part dels lectors.


   La pròxima cita serà pel setembre, sense concretar data, amb  dues obres per a llegir (feina d’estiu): “Les memòries d’Adrià”  de Marguerite Yourcenar i “La Bodega “de Noah Gordon