Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2540

Image

Divendres dia 31 a les 20.00 h. innauguració.

Obert  fins dia 8 de febrer cada dia de 17 a 19 h.

Una exposició didàctica feta pel Consell de Mallorca, que aporta una importat vessant de la història de l'illa a la commemoració del l'any del rei En Jaume (2008).

L'exposició està comisariada per Jaume Falconer i hi ha participat de manera important Nadal Bernat.

Dia 31 es farà la presentació oficial de l'exposició.


Image


LES ESGLÉSIES DE REPOBLAMENT


Castellitx, Santa Llúcia, Sant Pere d´Escorca, Sant Miquel de Campanet, La Sang de Muro, Santa Fe de Palma, Santa Maria de Bellver a Sant Llorenç, Bellpug d'Artà, Castell de Capdepera,....


Es tracta d´esglesioles caracteritzades per les reduïdes dimensions i la simplicitat constructiva. I sempre es repeteix un mateix esquema constructiu: nau única de planta rectangular, presbiteri pla i coberta constituïda per un embigat de fusta de doble vessant, sostingut per una sèrie d´arcs diafragma apuntats, obertures escasses i gran sobrietat. Es tractava d´una tipologia constructiva senzilla, econòmica i pràctica, que té la seva arrel en els esquemes constructius de l'orde del Cister català, que l´havia utilitzat en els seus monestirs per a dependències domèstiques, sobretot els dormitoris i refectoris, i que més tard també fou adoptada pels ordes mendicants.