Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 628
Un nou concert de les corals i la banda de música, que s’ajunten per oferir un concert a la patrona de la música, Santa Cecília.


 

En algun moment, Cap Vermell ha titulat el Concert de Santa Cecília, com la “festa de la música”, i certament així es pot dir d’aquest concert que ens arriba cada novembre, per a viure i commemorar la patrona dels músics, acte que s'ha convertit en una fita musical, que no pot faltar al calendari, al qual hi acudeix un públic fidel per omplir l'auditori del Centre Cap Vermell. Aquest passat diumenge dia 26 de novembre, el concert de Santa Cecilia a l’auditori del Cap Vermell, no va decebre a ningú, on la Coral Gabellina, la Coral S’Alzinar i la Banda de Música de Capdepera, oferiren un magnífic espectacle, un ESPECTACLE en majúscules com ens tenen acostumats. 


El concert de Santa Cecília com sol ser habitual als darrers anys, omplí l’auditori del Centre Cultural Cap Vermell per oferir un espectacle dividit en tres parts. A la primera part la Coral Gabellina i la Coral S’Alzinar feren la seva actuació per separat, després a la segona part, fou el torn de la Banda de Música, per a continuació a la tercera part, fer un seguit de cançons acompanyant a les diferents corals, que s’anaven afegint a dalt de l’escenari. 

Obrí el concert la Coral Gabellina dirigida per la seva directora Elionor Gómez-Quintero i acompanyada al piano per Maria Antònia Sancho. Ens oferiren Paraules d’amor  de Joan Manuel Serrat, per seguir amb O sole mio! Du meine Sonne! de Giovanni Capurro i acabar amb la jota Auras del Ebro, de l’obra “Jesús que criada” (cançó que substituí a Hello Django que estava inicialment al programa). 



A continuació puja a l’escenari la Coral S’Alzinar dirigida també per la seva directora Elionor Gómez-Quintero i acompanyada al piano per Maria Antònia Gomis. En aquesta ocasió en oferiren el repertori sencer de West Side Story de Leonard Bernstein (amb Tonight, I feel pretty, One hand one heart, Maria, America).
Fou una primera part en la línia a què ens tenen acostumats aquestes formacions, amb bones interpretacions, molt correctes i emotives totes elles.
 

A la segona part, la Banda de Música baix la batuta de Marc Forteza, ens oferí Gabellins d’Enric Pastor i Orient Express de Philip Sparke. La Banda, com sempre, sonà esplèndida i la temperatura musical de la vetllada anà in crescendo sobretot pels temes escollits. Al final d'aquesta part, el públic ja havia estat  totalment seduït per la música i encara faltava bona part del concert. 
 

Acabades les intervencions individuals, la Banda de Música baix la direcció de Marc Forteza, s’encarregà d’acompanyar a les diferents corals, en primer lloc, amb la Coral S’Alzinar ens oferiren Hallelujah de Leonard Cohen, per després interpretar una adaptació de Mamma Mia d’Abba. Sense descans s’afegiren a l’escenari els cantaires de la Coral Gabellina, que conjuntament ens oferiren el Cor de pelegrins de Tannhäuser de Richard Wagner, moment que especialment va fer vibrar l'auditori.


 

I per acabar, si no n’hi havia prou d’emocions, enmig de l'ovació unànime del públic, per donar la benvinguda a nous cantaires, es donà entrada a l’escenari, als components de la nova formació vocal de Capdepera, la Coral Jove de Capdepera, formació que s’estrenà i de quina millor manera, a un concert de Santa Cecília, i interpretant CapdeperaCapdepera, de Jaume Fuster i arranjament de Maria Antònia Gomis. 
 

No cal dir que el públic va acomiadar a tots els participants al concert de Santa Cecília a una forta i perllongada ovació de mamballetes, per acomiadar la gran festa de la música a casa nostra.

Després del concert, músics, cantaires i acompanyants ho brufaren amb cava, xocolata i ensaïmades, en honor de la patrona, tot desitjant que l'any que ve si puguin trobar de bell nou. Desig al qual, “Cap Vermell”, si afegeix de tot cor. Enhorabona a tots!

 

Que sigui per molts d’Anys més, visca la música i Visca Santa Cecilia.