Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 853
“Des de la solitud i el silenci. La pintura de Jaume Mercant”


Dissabte, 7 de gener de 2023, s’inaugurà a l’Auditori de Sa Màniga de Cala Millor una excel·lent exposició que acull una acurada selecció d’obres del pintor gabellí Jaume Mercant. N’Esperança Llabrés Terrassa és la comissaria de l’exposició, coproduïda per l’Ajuntament de Capdepera i Sant Llorenç, que ha aconseguit reunir més de quaranta obres cedides per col·leccionistes particulars que donen a la mostra una categoria d’única. Serà molt difícil poder reunir i exposar un nombre tant elevant d’obres de Jaume Mercant.

L’exposició planteja un recorregut per l'obra de Mercant en ordre cronològic i presenta distintes temàtiques, per bé que preval el paisatge amb el lirisme que el caracteritza.


Aquestes exposicions sorgeixen del llibre sobre Jaume Mercant que Esperança Llabrés està acabant d'enllestir i que edita Cap Vermell i Documenta Balear en el que serà la nostra 45ena publicació.




A la presentació parlaren el gerent de Sa Màniga, el delegat de Turisme de Sant Llorenç, el tècnic de cultura de Capdepera i n'Esperança Llabrés que ens apropà a l’obra de Jaume Mercant, donant pinzellades de la seva vida i aportant elements per la interpretació de la seva pintura.

La presentació comptà amb una molt bona assistència de públic, molt d’ells gabellins. Acabada la presentació poguérem gaudir d’un excel·lent concert de Mar Grimalt.
 

L’exposició romandrà oberta entre el 7 de gener i el 25 de març; i de l'abril fins juny la podrem gaudir al Centre Cap Vermell de Cala Rajada.



«Si la pintura catalana moderna compta amb l’obra de Jaume Mercant, és només perquè ell fou en tot moment una fermíssima voluntat de no claudicació. Dins el migrat panorama de la pintura actual a Mallorca, Mercant és un esforç constant d’oferir un món estètic i crític alhora. I també una tàcita denúncia d’una societat que manté els artistes en condicions miserables per, temps després, transformar la seva obra en un objecte d’alta especulació» Ferrà-Ponç.





Temps tendrem de parlar de l'exposició i el llibre amb Esperança Llabrés. Sols vos direm que no la vos podeu perdre.