Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 813

 

Dissabte, 27 d’agost, vam poder gaudir l’espectacle teatral  “Lovely”, basat en el poemari d'Antònia Vicens i interpretat per Mònica Fiol.

La proposta combina l’acció teatral, música, projecció i dansa per oferir un ambient suggestiu i captivador que ens endinsa en l’obra i la biografia de n’Antònia Vicens. S’ha de destacar la interpretació de Mònica Fiol que combina moviments rítmics, dansa i recitació de les poesies del primer llibre de poemes de l'escriptora de Santanyí.

La ubicació no afavorí especialment la representació, ja que si bé el marc és espectacular, l’espai escènic no permetia seguir l’actuació a les files de darrere. A més les projeccions no lluïren molt sobre el campanar de l’esglesieta del castell, per bé que resultaven molt interessant amb la combinació amb a música.

En conjunt una excel·lent proposta, que dissortadament comptà amb poca resposta de públic.

Com hem comentat va ser una molt bona representació/ recitació de l’actriu Mónica Fiol que a més és responsable juntament amb Maria Rosselló de la dramatúrgia. Na Maria Rosselló n’és la directora

L’escriptora Antònia Vicens va néixer a Santanyí i ha estat guardonada en diverses ocasions destacant el premi Ciutat de Palma 1981 de novel·la, el Premi Nacional de Poesia (2018) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2022). Lovely  és el seu primer llibre de poemes: “  Lovely ofereix una esplèndida col·lecció de poemes escrits amb l’estil característic de l’autora: ple de sensualitat i de capacitat de suggeriment, amb una expressivitat madura, concisa i rotunda, cisellada amb gran precisió. Motius diversos com ara la memòria agredolça de la infància, la vida d’una família qualsevol a la postguerra, la iniciació a la literatura, el descobriment del sentiment de culpa, i, sobretot, l’omnipresència de dues figures, el pare i la mar, dibuixen, a través dels poemes de Lovely, un itinerari vital encaminat a un objectiu fonamental: la conquesta de la tendresa.”


La representació va tenir lloc a la terrassa de la capella del Castell de Capdepera.