Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1140


Amb un endarreriment atribuïble a diverses circumstàncies, però que no intentam justificar, deixam constància del magnífic punt i a part que el Kukundé Quintet va posar a la XXXIII edició de les Serenates d'Estiu. I, com deim en el titular, tot va bé si acaba bé, i així ha estat en aquesta represa de les Serenates, de la mà, com sempre, d'aquesta gent incombustible que són les Joventuts Musicals de Capdepera.

El Kukundé Quintet està integrat per un grup de músics de qualitat singular. I és que les noves fornades d'intèrprets arriben amb un bagatge de coneixements i preparació de cada vegada més extraordinaris. Saxòfon, piano, guitarra, contrabaix i bateria, en aquest cas, ens posaren fit a fit amb uns solistes de primer nivell, cadascun per separat, i al mateix temps davant un conjunt perfectament acoblat, fent que allò que és realment complicat ens semblàs senzillament harmoniós.

Diríem, com un emperò que en res menyscaba la magnífica actuació dels Kukundé, com ja hem explicat en altres ocasions, que sota el paraigua del jazz avui s'hi aixopluguen músiques de molt distintes procedències i estils i que, per tant, quan vas a un concert i sense conèixer els intèrprets que hi trobaràs, et pots topar amb quelcom ben allunyat dels estàndards, d'allò que en diríem el mainstream. Pel que fa al cas que ens ocupa, el que se'ns oferí, d'entrada, va ser una música que ens va sonar més aviat d'influència llatina, composicions dels mateixos músics que hi havia damunt l'escenari. Temes molt i molt agradables d'escoltar, però que difícilment se sobreposaran al pas del temps per tal que futures generacions se'ls facin seus. I és que deixar per a la posteritat obres immortals és ben complicat.

Insistim: el Kukundé Quintet és un conjunt d'un nivell musical de primer ordre, el concert que ens oferiren va ser magnífic i el seu va ser un tancador d'alt nivell per a unes Serenates que han deixat un llistó molt alt de cara a futures edicions. Així que, enhorabona a Joventuts Musicals i tot el nostre agraïment per una feina que no té preu.