Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2552

Teatre de

Què
, o la

complicitat
de les

distàncies

curtes.




Sota el patrocini de la Fundació “la Caixa”, el passat divendres, dia 14, la companyia Teatredequè ens va regalar una petita joia teatral: la lectura dramatitzada de distints passatges de l’obra dramàtica de Baltasar Porcel, segons guió de Miquel de Marchi. En un tres i no res, vàrem veure desfilar Els condemnats, La simbomba fosca, El general, L’inspector y Història d’una guerra... El muntatge està dirigit pel mateix de Marchi, qui també actua, ben acompanyat de Toni Gomila, Sofia Muñiz i Margalida Grimalt.

Els pocs afortunats que ens acostàrem a la sala multiusos del Teatre, una dotzena mal comptats, gaudírem d’uns textos que ens sonaren molt frescos, molt vius. Però gaudírem molt especialment de la interpretació dels quatre actors, totalment lliurats a una lectura que encararen amb el mateix entusiasme que hi haurien posat davant un teatre ple. Tots quatre, ara ja molt coneguts gràcies a la televisió, demostraren que dominen igualment les distàncies curtes i assoliren un grau molt alt de complicitat d'un públic escàs però entusiasta.
 
Cos de dona i Variacions enigmàtiques eren els precedents immediats d’aquests Generals, inspectors i contrabandistes, oferts per Teatre de Capdepera, i totes tres funcions, ara mateix, representen el bo i millor que, en teatre, es fa a Mallorca. I el públic? El públic bé: cadascú a ca seva i els cans a can Coll.