Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1099
El còmic torna a ser protagonista del Club de lectura



La tertúlia del Club de lectura de la Biblioteca de Capdepera, tornà a tenir el còmic com  a protagonista. Aquesta vegada amb l’edició integra de “Rosalie Blum” (reuneix els 3 volums publicats prèviament) de Camille Jourdy, una il·lustradora, guionista i autora de còmics.

Després de comentar la guia de lectura que es presenta cada tertúlia amb un recull d’informació al voltant del llibre i la biografia i producció de l’autora, va començar la tertúlia pròpiament dita.

Va haver molta coincidència en dos aspectes, el còmic havia agradat molt (sorprenent molt positivament a els lectores i lectors del club) i reconegueren la gran qualitat (i bellesa) dels dibuixos i la maquetació del  llibre.



La història aparentment senzilla planteja des del primer moment la soledat dels personatges, en certa manera perduts en una rutina diària. Però va més enllà mostrant complexes relacions humanes, crisis personals i les complicades relacions de pares i fills.

La tertúlia va ser molt fluïda, comentant moltes escenes, situacions i personatges del còmic.

En general va agradar (i sorprendre) molt, de fet alguns parlaren de rellegir-lo per captar molts de detalls presents al llibre.   

A la part física, el llibre és una joia pel que fa als dibuixos, que mostren tot tipus de detalls i retraten magníficament els personatges, les expressions i els seus sentiments. Els dibuixos, especialment els de gran format són autèntiques obres d’art.

El còmic ha estat dut al cinema (2016), onze anys després que se presentés la primera part del llibre. Per cert una pel·lícula molt recomanable.

Abans d’acabar se va acordar el dia per la reunió del proper llibre “El castell de vidre” de Jeannette Walls: dia 29 d’abril.

Com a colofó, na Magdalena Melis ens va contar el conte popular ucraïnès dedicat a les víctimes de la guerra d’Ucraïna. Aquí el teniu: