Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1666

 

Fa uns dies “EL VENTRE DEL MAR” ,  fou la pel·lícula guanyadora de la “Biznaga de Oro”  al millor film espanyol, amb direcció d’Agustí Villaronga, guió, fotografia, música i millor actor: Roger Casamajor, al Festival de Màlaga. Tot un rècord de premis per a la història del Certamen.

El ventre del mar” conta la història de supervivència en un naufragi real de principis del segle XIX. El 60 per cent de la cinta està rodada amb blanc i negre i la resta en color, això sí, un tant esvaït, amb un aire documentalista, i llum infraroja per donar-li al argument un caràcter especial, més adequat al que allí es conta, amb un càsting de secundaris, gestionat per la mallorquina Catina Penayfort, que ho varen brodar i què, sembla, sense ells no hagués pogut sortir una pel·lícula tan rodona.


Imatge Diario de Mallorca

Agustí Villaronga, pels qui no ho saben, s’inicià com a director amb el curtmetratge de 30 minuts  “Anta mujer” que va concórrer, guanyant el primer premi, al Certamen Nacional de Cine Amateur què,  al 1976,  es va celebrar a Cala Rajada, amb una participació d'una trentena d’autors de cine aficionat dels què, com Villaronga, han destacat al llarg dels anys: Andreu Negre, Gianni Jacobbi o Xesc Aguiló.

Roger Casamajor, jove actor català, consolidat al cinema, a l’escena teatral i a la televisió, es pot considerar “gabellí” per ser parella de la filla de Joan Pascual i Maria Terrassa, de “Na Taconera” amb els qui, òbviament,  manté Roger un íntim lligam familiar. Casamajor ja havia triomfat a “Pa negre”  i “El mar”, entre d’altres no manco importants, i segons explica el gran Sergi López : “Roger és un actor fetitxe pels directors, feiner, a qui no interessa el “glamour”, i del que m’alegro hagi estat reconegut com a millor actor a Màlaga”.


Bàrbara Ferrer Nadal, de la productora “La Perifèrica”, de la que és sòcia amb Cesc Mulet, és calarrajadera i ha participat al rodatge d'”El ventre del mar” amb tasques pròpies de producció i, com diu Villaronga: “s’implicaren amb gran estusiasme, enfrontant-se d’una manera gens industrial o professional, amb una entrega fabulosa i de rendiment absolut, a la filmació. Tenguèrem un ajut important a Mallorca, no obstant el pressupost  va ésser baix, això ens donava una gran llibertat. És una pel·lícula quasi casolana, no arribàvem a les 30 persones,  tal ment com fer una primera pel·lícula, amb un esperit artístic i amor pel nostre preciós ofici ”.   

La plataforma Filmin s’ha fet distribuïdora de “El ventre del mar” per a les sales de cinema. El que passarà és un misteri. Abans de la pandèmia l’afluència als cinemes ja era baixa. Rompre els hàbits dels espectadors es perillós. Es pensa estrenar-la als cinemes, en principi, el mes d’octubre.

Bartomeu Melis “Meyme”