Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1577

L'activitat serví per celebrar el Dia Internacional del Llibre infantil i juvenil (2 d'abril)



Dijous 25 de març les Biblioteques de Capdepera van organitzar l'activitat LA SIRENETA EN PLASTILINA, que es va dur a terme a la Bilioteca de Cala Rajada.

Aquesta activitat va tenir una molt bona resposta i suposà un gran èxit de participació amb aforament complet i una bona resposta de tots els infants que van realitzar una creació en plastilina amb molt d'interès. Volem agraïr a tots ells, la seva bona actitud tant en la creativitat com en l'actitud en vers al compliment de la normativa COVID sobre utilització de mascaretes i el manteniment de la distància de seguretat. 




Aquesta activitat està emmarcada dins les organitzades pel Dia Internacional del llibre Infantil i Juvenil, data commemorativa del naixement de HC Andersen.

 



El Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil se celebra en aquesta data en commemoració del naixement de l’escriptor danès, Hans Christian Andersen, creador de L’aneguet lleig, La sireneta, El soldadet de plom, entre d’altres. L’objectiu d’aquest dia és promoure els hàbits i amor per la lectura entre els més joves. Cada any, una de les seccions nacionals de l’Organització Internacional pel Llibre Juvenil (IBBY, en les seves sigles en anglès) té l’oportunitat d’organitzar i promoure aquest dia. Aquests decideixen el tema i conviden a un reconegut autor del seu país a escriure un missatge als nens i joves d’arreu.

Durant aquesta jornada al voltant del llibre infantil i juvenil, arreu del món, tenen lloc trobades amb els autors i il·lustradors, concursos d’escriptura i entrega de premis per a llibres d’aquest àmbit. També es publica un manifest, que realitza una de les seccions de l'IBBY, enguany va ser la secció d'Estat Units. L'escriptora nord americana d'origen cubà va escriure el text/poesia i Roger Mello la il·lustració. 

 



La música de les paraules

 

Quan llegim, les nostres ments creixen ales.

Quan escrivim, els nostres dits canten.

 

Les paraules són tambors i flautes a la pàgina,

alts cançons i elefants trompetants,

rius que flueixen, cascades cauen,

papallones que giren

alt al cel!

 

Les paraules ens conviden a ballar: ritmes, rimes, batecs del cor,

cops de peus i cops d’ales, contes antics i nous,

fantasies i veritables.

 

Tant si és acollidor a casa

o competint per fronteres cap a una nova terra

i un llenguatge estrany, històries i poemes

et pertany.

 

Quan compartim paraules, les nostres veus

convertir-se en la música del futur,

pau, alegria i amistat,

una melodia

d’esperança.

 

Escrit per Margarita Engle

Pòster il·lustrat per Roger Mello