Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2553

A l'autor del primer article de La Biblioteca del Golea li acaben de concedir el premi Nobel



El novel·lista francès Jean-Marie Gustave Le Clézio és el guanyador del premi Nobel de literatura 2008, segons ha anunciat l'Acadèmia de les Ciències sueca dijous dia 9 d'0ctubre El tribunal que atorga el guardó ha destacat el caràcter "rupturista" de l'obra de Le Clézio, del qual ha dit que "explora" la humanitat i que converteix la literatura en una "aventura poètica".
Si bé en cercles literaris internacionals no ha extranyat la seva nominació, a Espanya és gairebé desconegut. S'han publicades vàries obres però gairebé es troben descatalogades. 
Le Clézio va néixer el 13 d'abril de 1940, fill d'una família bretona que havia emigrat a l'illa Maurici al segle XVIII mare francesa i pare de l'illa de Maurici), i les seves biografies indiquen que va començar a escriure quan a  penes tenia 7 anys.
Actualment, és considerat un dels mestres de la literatura francòfona contemporània. Als 23 anys ja va rebre el premi Renaudot per la seva obra Le procès verbal.
La seva obra és molt diversa i evoca sovint els seus viatges i altres cultures, especialment les de l'Amèrica Llatina, l'Àfrica i Oceania. Resideix a Mèxic.
El nostre bibliotecari particular, "El bibliotecari del Golea", és un dels pocs valoraren la importància de la seva obra. De fet, el juliol de 2007, la primera crònica de Miquel Flaquer a Cap Vermell va ser dedicada a l'obra  Voyage a Rodrigues de Le Clézio.
Si més no, curiós.

Si voleu rellegir l'article publicar a Cap Vermell:

http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&task=view&id=267&Itemid=28

Font d'infomació diari l'Avui