Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2216
Tertúlia del llibre Hozuki, la llibreria de Mitsuko, de Aki Shimazaki



La tertúlia del club de lectura de dia 15 de novembre va comentar el llibre d’Aki Shimazaki “Hozuki, la libreróa de Mitsuko”. Aquest curt però interessant llibre va propiciar un debat extens i intens, ja que sota la seva aparent senzillesa planteja molts de temes amb sensibilitat i tacte.

L’autora  va néixer al Japó però viu al Canadà, de fet les seves més de 10 novel·les publicades estan escrites en francès. Malgrat tot els seus escrit retraten la societat japonesa, jugant amb l’ambigüetat del llenguatge, el simbolisme, amb personatges que segueixen les tradicions i normes socials però que també les trenquen...

Shimazaki escriu les seves obres pensades com a pentalogies, en les que els personatges es relacionen entre si canviant el seu rol d’una altra.

El nom de la llibreria de la protagonsita Hozuki fa referència a un fruit de color taronja intens que s’utilitza en les composicions florals ikebana ( representa la mentida). En torn a aquesta llibreria de vell, especialitzada en obres filosòfiques, se desenvolupa una relació  entre dues dones unides per un fet del passat. Dos històries dures narrades de forma exquisida, amb molta sensibilitat.

Durant la tertúlia sorgiren interessants aportacions, molt enriquides amb participants que coneixen d’aprop matrimonis mixtes i comentaren l’impressió  que tenien dels japonesos ( i la societat japonesa) a partir de la seva experiència. Però el llibre planteja molts de temes com la maternitat, la mort, l’avortament, la prostitució... que donaren peu a un interessant intercanvi d’opinions.

En acabar la tertúlia, ja tard,  passaren al sopar amb una gran varietat de plats preparats pels participants, entre els quals no van faltar especialitats japoneses.

El proper club de lectura serà a final de gener de 2020, però enmig n’hi haurà un parells d’activitats relacionades amb obres de teatre que se representaran a Palma i Capdepera.