Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3658
Es Mussol alenà lliure a la Biblioteca de Capdepera



Durant tres dies el pati de la biblioteca de Capdepera ha servit de magnífic escenari d’”Alenar,” la darrera proposta teatral d’Es Mussol. Sota la direcció de Catalina Florit, Ma Antònia Fuster, Biel Bisquerra i Pere Terrassa ( que no “Pedrito”!) van oferir una obra de teatre “documental”, fruit d’un treball de recerca col·lectiu en la història recent de Capdepera.

L’obra ens va sorprendre molt favorablement, tant per la posada en escena, com pel format, la dramatúrgia i la magnífica interpretació. De fet, tota l’obra és una mescla d’emocions barrejades amb històries personals, tractades amb honestetat.

La representació parteix de l’àmbit personal, amb la presentació dels actors ajudats dels comentaris de les seves mares, per avançar per la història gabellina recent, centrant-se en determinats personatges, tres dones en concret, rescatant part de la seva biografia des d’un caire reflexiu.

“Alenar” era una aposta arriscada i els ha sortit bé, molt bé. Els comentaris que vàrem sentir després de la representació ( i més tard per les xarxes socials) han estat plens d’elogis i gratitud.

Com ells mateixos comenten “Després d’una bona recerca, ens adonaren que no havíem d’anar a trobar aquest impuls gens enfora. Tot el que volíem contar era aquí, entre noltros, entre voltros. 
Històries del poble, de persones que creuam cada dia i que han conformat la nostra essència. Històries sorprenents que amb generositat tants ens han contat.

I els testimonis han partit de na Maria Massanet, Toni Flaquer “Coix”, Tomeu Melis “Meyme”, Miquel Llull “del Recreo”, Xesca Vicens, Pedro Orpí “Cànoves”, Catalina Alemany “Busca”  i Xisca Sureda de “Ca ses Petites”. A partir dels testimonis va sorgir aquesta creació col·lectiva, sincera i personal.



Després de l’èxit, omplint les tres sessions, amb gent que és quedà amb ganes d’assistir a les representacions, han promès que a la tardor la tornaran a representar ... i nosaltres esperem tornar.

Catalina, Biel; Toti i Pere, gràcies per gratar en el passat recent de Capdepera i apropar-nos a les vostres històries i les de Francisca Terrassa, Antònia Melis i Elionor Massanet.
 


Fa uns dies publicàvem una entrevista amb Es Mussol :

Clica damunt l'imatge per llegir-la