Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2058


 

Divendres, dia 10 de maig el club de lectura de la Biblioteca de Capdepera es va reunir per a fer la seva tertúlia entorn al llibre “La casa del silenci” de na Blanca Busquets. L’escriptora catalana, nascuda a Barcelona, però lligada al poble de Cantonigròs (Osona) per motius familiars, també ha fet feina de guionista i periodista.

L’obra s’edità el 2013 i és una història coral de quatre dones i “d’algun home” amb personalitats molt marcades i un punt en comú: la música. La música, que és una de les passions de l'autora, és el nexe d'unió de les relacions entre els personatges i fil de la narració, concretament el Concert per a dos violins de Bach és una mena de banda sonora del llibre.

Durant la tertúlia se comentaren diversos aspectes de la novel·la, mostrant molt d’interès per les protagonistes i l’estructura del llibre, i com va canviant l’èmfasi en un altre personatge. També se comentà el protagonisme del violí que passa d’una mà a l’altra, l’època en que transcorre l’obra,  l’encert del títol... A tothom li agradà força la obra, coincidiren en que es tractava d'un llibre bo de llegir i molt agradós.

Curiosament na Blanca Busquets se posà en contacte per agrair que se llegís el seu llibre.
La biblioteca va preparar la clàssica guia de lectura amb informació de l’obra, l’autora i els seus llibres publicats.

Con sol ser habitual la tertúlia va acabar amb un sopar preparar pels participants, amb unes saboroses propostes culinàries. Els membres del club celebraren que Mari Germa hagués estat triada com a pregonera del Mercat Medieval.







El proper llibre per a comentar al club de lectura serà "Vidas minúsculas" de Pierre Michon.