Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2631

La final es celebrarà a Àvila dia 31 de març.
L'alumna del Capricho Club: Zoraida López guanyadora d'una beca de formació a l'acadèmia de ball "Studio 68"



El passat Diumenge 17 de Febrer, l'acadèmia de ball Capricho Club, es va presentar a la 8ena gala del campionat nacional de "Vive tu sueño", al que fa 6 anys consecutius que hi van.

Aquest any van portar al seu grup baby amb les seves nenes d'entre cinc i sis anys i van fer una cosa nova, es van presentar en la categoria MEGACREW, una categoria poc usual de moment, i que està agafant impuls últimament. Aquesta categoria és totalment diferent a les categories que normalment veiem (que s'organitzen per edats, trios, parelles i sols) en aquest tipus de categoria entren els grups que excedeixen el nombre de participants o que es passen de rang d'edat permès, és a dir, si en una categoria per exemple infantil, està permès que només dos participants estiguin fora del rang de l’edat establerta, i un grup té tres participants fora de rang, poden presentar-se com megacrew sense preocupar-se pels límits d'edats. I són grups de tres a quarantena de participants.
Cal destacar que de tots els grups presentats i classificats per a la final, el grup megacrew del Capricho Club, és el grup amb el nombre de participants de menys edat (menys de set anys).


clicau damunt per ampliar la foto

La gala classificatòria va tenir lloc al teatre d'Artà, i va tenir un èxit increïble ja que es van presentar 40 grups i omplint completament l'aforament al pati de butaques.
Aquesta gala va començar a les 16h amb els nervis dels participants a flor de pell com l'ocasió requereix.

Del Capricho va actuar primer la categoria baby competint per primera vegada, i amb un remix de música urbana encapçalades per Alba (que competia també en el megacrew després amb el seu grup), ho van fer súper bé. Van baixar de l'escenari amb un merescudíssim aplaudiment del públic. Després van anar passant altres grups i va arribar el torn de la categoria open del Capricho, que al ritme flamenc de Rosalía amb el seu exitós single "Malament" van posar al públic picant de mans al ritme de la música amb l'exhibició que van realitzar d'aquesta cançó, com podeu veure al video:



Després d'assajos curts per perfeccionar passos que a última hora, amb els nervis, es confonen, i de tècniques de concentració, li va arribar el torn al que esperaven amb ànsia els nostres gabellines, debutar a la categoria megacrew (destacar que en aquesta ocasió, menys la categoria baby, incloïa a tota l'acadèmia ballant la mateixa coreografia). Van sortir a l'escenari amb unes ganes increïbles en veure com el públic les ovacionava i seguia amb mambelletes i crits els ritmes del remix que ballaven. Sota crits increïbles d'admiració i ànim van baixar de l'escenari amb el públic dret, per l'èxit que havien tingut, sabent el difícil que és coordinar a tota una acadèmia sencera ballant alhora. Els més petits del grup passaven desapercebuts totalment quan ballaven amb els més grans, eren tots un sense importar l'edat.

Van sortir molt satisfets de la feina feta i feliços pel que havien aconseguit, encara sense saber si es classificarien o no, ja estaven com si haguessin guanyat el concurs, perquè havia estat tot un repte que havia acabat amb un excel·lent resultat sobre l’escenari.

Quan van acabar tots els grups va arribar el moment de saber qui havia estat classificat per a la gran final nacional del 31 de març a Àvila. Van pujar a l'escenari tots els grups que es van presentar al concurs, i van ballar al ritme del mític "Follow the leader" sota la direcció de Virgínia Verger (directora de l'acadèmia Capricho Club) que dirigia al ritme de zumba a tots els concursants mentre el jurat deliberava.

Un cop va acabar aquella festa al ritme de zumba sobre de l'escenari van donar a set ballarins l'oportunitat d'anar a una formació amb la millor acadèmia de ball de Londres "Studio 68" que es farà a Màlaga o Bilbao aquest any. D'aquesta selecció de set ballarins, va sortir escollida l'alumna del Capricho Club: Zoraida López, que segur que aprofitarà l'oportunitat al màxim. Després de repartir les set beques, va arribar el jurat de deliberar, i va oferir unes paraules als concursants. Agrair les paraules de l'italià, coreògraf i ballarí Andrea Dros Cano (actualment treballant a Los Angeles), que era el jurat expert en ball urbà, i que va destacar d'entre totes les actuacions de ball urbà de totes les categories, el gran treball de Virgínia Vergel amb la megacrew del Capricho. Explicant amb admiració les ganes, força i il·lusió que tenien els nens, i la capacitat que van tenir els més petits de coordinar-se amb els més experts ja en l'estil. Andrea en acabar el certamen, va exposar a la directora del Capricho les ganes que tenia de tornar a Mallorca abans de tornar a Los Angeles, per formar l’alumnat del Capricho.

Després de les belles paraules d'Andrea, va arribar el moment de dir els classificats per a la final nacional i aquí va arribar la tercera alegria de la nit:

La megacrew del Capricho està classificada per la final nacional a Àvila!.

Ara queda treballar molt dur per preparar-se per la final, fer-ho amb les ganes i l’energia que saben.

Elena García Fernández