Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2268
La tertúlia del club de lectura va ser la darrera del curs 2017-2018


.

 Divendres dia 15 de juny de 2018, els tertulians assistiren a la biblioteca del Club de lectura per comentar el llibre Nosaltres, de Richard Nicholls. La lectura va ser una experiència per encetar la conversa de les relacions de parella, gent que no es duu bé i ha de conviure, enamoraments i desamoraments, fills i filles i un viatge al voltant d'Europa que els portarà a comentar la diferència cultural que hi podria haver entre els protagonistes, que són anglesos i una altra com la nostra. La convivència en les relacions de parella, les infidelitats, s'haurien tractat de diferent manera, per ventura, en altres cultures o nivells socials (tot i que avui, no hi toca haver-hi diferències socials) és una estratègia per parlar de la manera que tenim de relacionar-nos. La lectura ens pot recordar La meva família i altres animals de Gerald Durrell, on la protagonista és la família sencera, narrada per una 1a persona masculina (fet poc habitual) per parlar de les relacions emotives entre ambdós personatges, en el cas de la novel·la que ens ocupa. Les rialles i la confiança varen ser una constant en tota la tertúlia; es parlà de les experiències pròpies, de les conegudes, de com es pot conduir una ruptura. A més hi va haver dos punts de vista ben diferenciats, el femení i el masculí (amb narració d'algunes particularitats diferenciadores i comunes). També es va fer referència als llocs que visitaven els personatges com París o altres.

D'altra banda, alguns tertulians, varen comentar que el llibre els hi havia semblat superficial, per un autor que era creador de bestsellers (no de bades va ser guionista de la famosa obra El diari de Brigitte Jones), que l'obra va ser buida de contingut amb poca base històrica i poca documentació. Per altres, el llibre tenia la garantia d'un gran autor, que es mostrà habilitat per saber quin tipus de lector llegirà els seus llibres, amb una facilitat per afegir al text els ingredients necessaris per aconseguir un bestseller.

Finalment, els tertulians gaudiren d'un sopar temàtic, amb pasta al dente amb pesto, arroç d'estiu, croquetes de peix, i una sèrie de coques dolces amb flam i gelat. Una exquisitesa, tot plegat que ens va fer la darrera vetllada del curs molt més agradable i divertida. Els retrobaments seran més efusius en tornar de l'estiu, amb més llibres per llegir, més autors per conèixer. Per iniciar el curs que ve hi haurà una convidada d'excepció: Carme Riera, amb la seva darrera novel·la “negra”: Vengaré la teva mort. Animau-vos a llegir-la!