Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2111
Els dansaires varen fer una bona actuació inspirada en el drama shakespearià, en el Teatre de Capdepera


 

Diumenge 10 de juny, al Teatre de Capdepera, en el marc els alumnes del Club Capricho varen dur a terme l'espectacle ROMEO +JULIETA (sí, amb el signe més, com l'adaptació cinematogràfica), basada en l'obra homònima de William Shakespeare, tot i que distanciat del text del clàssic. L'obra, dirigida per Virginia Vergel, va ser interpretada pels alumnes de l'escola de ball Capricho Club, de les categories "baby", infantil. cadet i "open".


Primer de tot, i després de solucionar els canvis d'horari, el teatre, de mica en mica s'omplí de familiars, amics i simples espectadors que esperaren entusiasmats l'estrena d'aquesta escola de ball, que presentà totes les seves categories, des d'infantil fins a la dels més grans amb la participació a l'escenari de la professora, els detalls dramàtics sobre l'escena es concentraren les màscares i els canelobres, tot preparat amb una pantalla que desvetllà al públic l'argument de l'obra. S'ha de dir que hi va haver uns problemes tècnics d'audio i vídeo que haurien de servir, tal vegada, per a fer un replantejament, d'aquests petits detalls que garantirien un èxit absolut d'obra.





Seguidament, la selecció musical animà de valent a les mares, padrines, pares i padrins presents al pati de butaques. La irrupció a escena dels més petits, amb una energia inusitada, que dotà l'espectacle d'una gran força interpretativa en el ball, varen fer aplaudir a un públic entregat. Els Capulets i els Montescos, vestits de negre i de vermell, representaven les dues famílies enfrontades, a Verona, on Romeo, interpretat elegantment per un jove dansaire va assassinar un familiar oposat i la guerra ja va estar encetada. Es va notar a faltar un actor o intèrpret que contés a viva veu l'argument de l'obra, però el protagonisme va ser per la dansa: la tensió dramàtica de les famílies enfrontades es solucionava amb uns moviments ràpids i àgils, que transmetien energia i enfrontament, tot i que sigui en gestos i moviments, fet que pot inspirar haver llegit un clàssic d'aquestes característiques. També s'ha de dir que la música d'escena final, estilitzava aquesta peça cap al flamenc i altres estils com el reaggeton i música moderna més pròpia del zumba que d'altra cosa, així i tot, Julieta beu el brevatge, però lluny de la tragèdia anglesa, ella no mor i balla una dansa d'amor amb el protagonista, un jove Romeu que energitzava l'obra, en un bon treball coreogràfic.





Finalment, els negres i els vermells es succeïen sobre l'escenari i el ball i les coreografies finals amb ram de roses i caramels inclosos varen ser la garlanda perfecte per un ball, que tenia fins i tot escena gravada al Clot de la Grava, amb substitució d'ambdós escuts familiars per tribus urbanes en pista de patinatge envoltats de grafits. Una dansa ben elaborada, que comptà amb un repertori de dansaires que ho donaren tot sobre el cadafal. La més sincera enhorabona i visca la Mostra de Teatre escolar i el Club Capricho!



Aquí teniu l'enllaç de l'actuació.