Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2452
En el recital, que comptà amb la presència de la pianista Elisabet Raspall, hi hagué representació gabellina



El pati del Centre Jove acollí un recital de poesia, en motiu de la Nit de l'art de Son Servera. L'acte, es dugué a terme dissabte dia 10 de juny. Els poetes participants varen ser Manuel Serrano (Son Servera), Xisco Fuster (Cala Millor), Xesca Forteza (Manacor), Joan Cabalgante (Capdepera), Glòria Julià (Portocolom) i Mercè Rojals (Son Servera), que també va ser la coordinadora de l'esdeveniment.



El recinte, que acollí els poetes i el públic, quedà petit inesperadament, perquè es creà una forta espectativa. La nit encara tenia la temperatura que encalentí el migdia, moment en què s'assajà i es preparà l'acte. A les 21:15, mentres als carrers hi havia paradetes, un grup de xeremiers, teatre, o gent que es passejava, els poetes pujaren a l'escenari. A fora també hi havia  un espectacle multisensorial a l'Església Nova, concretament, o una exposició de quadres del pintor Coronado, basats en un llibre seu, així com una demostració de swing. Un escenari entarimat va servir perquè els poetes recitessin les seves composicions. El piano d'Elisabet Raspall, que vengué expressament des de Vilanova i la Geltrú per acompanyar amb les seves peces cada un dels poemes, va sonar deliciosament. La presentació es va fer en un original format, on cada poeta presentava el següent. No cal dir, que les composicions eren pròpies de cada autor, excepte alguns poemes de Blai Bonet i de Maria Mercè Marçal que recità Glòria Julià.

Alguns alumnes de l'IES Puig de Sa Font de Son Servera assistiren com a públic a l'acte, que també comptà la presència de gent interessada per les activitats culturals que es duen a terme en el Municipi i també amb la presència de l'actual batle recent i el director de l'institut, entre d'altres (no ens passà per alt la presència d'algun professor d'universitat relacionat amb la comarca). D'altra banda, s'ha de dir que els poemes que es recitaren en dos torns tractaren temes diferents: poemes d'amor, de viatges, surrealistes, de senyors No, de declaracions d'amor inesperades, de personatges il·lustres per a la cultura de les Illes, etc. També s'ha de fer esment a què per a alguns poetes era la primera vegada que recitaven, com era el cas de Xisco Fuster (per cert, ho resolgué magníficament amb un poema que parlava de Chèquia). Joan Cabalgante llegí poemes del seu primer llibre Les veus manllevades (Ed. El tall 2007) i del darrer: Límits infinits (Ed. Documenta Balear/Cap Vermell, 2016). Glòria Julià també llegí alguns poemes de collita pròpia, en concret del seu 1r llibre Herba Negra (Adia Edicions, 2014).

Finalment, l'acte es va cloure amb un tema de Raspall titulat Blues gamberret. Podem dir que l'espectacle en general va agradar i els poetes varen gaudir molt, entre ells es creà una bona sintonia, que esperem que es pugui repetir en altres ocasions. El recital de poesia va ser un acte més dins aquesta festa de la Nit de l'Art de Son Servera, que s'ha consolidat durant els darrers anys. Estaria bé, que l'esdeveniment poètic pogués formar part les festes de Sant Bartomeu de Capdepera, i així cobrir juntament amb els slams poètics, aquest gènere, que cada vegada té més adeptes o com deia Lorca, "amantes". En qualsevol cas, es pot prendre nota.