Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1897
Les madones de la llata protagonistes d'un extens reportatge a la revista japonesa ArneL'any de la llata, cap allà el 2005, fou un gran mostrador de l'obra de palma a Capdepera. Fruit de totes aquelles activitats es donà a conèixer aquesta activitat artesanal que un temps realizava tot el poble. Des de llavors, la repercussió en els mitjans de comunicació ha estat important. Cap Vermell atorgà per votació popular el PREMI CAP VERMELL 2012  a les madones de la llata. Un grup de dones que han posat en valor aquesta feina i l'han donada a conèixer per tot arreu.
Però com arriba aquesta tècnica a les pàgines d'una revista japonesa?El reportatge com podem apreciar a les fotografies és important. Recordau que els llibres i revistes japoneses van de dreta a esquerra i la lectura és vertical.En elles s'explica tot el procés de l'obra de palma, des de la recolecció i l'arrebassar de palmes a la confecció de peces.

I de com les peces formen part dels complements de les coleccions de moda d'una dissenyadora italiana, Daniela Gregis.Fou a través d'aquesta dissenyadora de moda italiana, que resideix a temporades a Mallorca, que fa set anys que va començar a fer comandes de peces exclusives a les madones de la llata. Feina que s'havia publicat a diverses pàgines web de moda.

Aquesta és una fotografia de la col·lecció de tardor-hivern 2017.La revista ARNE dedica la portada i un extens reportatge del darrer número a l'obra de palma i a les madones de la llata. I elles han volgut lliurar un exemplar a l'ajuntament per a la col·lecció local de la biblioteca i que en quedi constància i testimoni. Va rebre la revista la regidora de serveis socials Mónica Viejo.


Les madones estan molt contentes i orgulloses d'aquest reportatge que no es cansen de mirar.


El lliurament acabà amb un petit refrigeri que elles mateixes dugueren. 


El cert és que sembla que els anys no passen per a elles. Que l'activitat que han fet tota la vida els empeny a fer nous projectes i a tenir molta il·lusió per fer-los.

Enhorabona!