Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2780



La mateixa obra, els mateixos actors, el mateix director... tot igual, però ens semblà diferent. Sens dubte, el canvi d'ubicació, el nou escenari (en aquest cas, la plaça de l'Orient i els carrers Centre i Pla d'En Cosset) va fer que l'obra adquirís uns matisos distints als de la representació a Cala Rajada.





L'argument, ja ho comentàrem, gira al voltant de la inauguració d'un bust en honor de Capdefava, i esdevé una sublevació popular que deixa la màxima autoritat malparada.





Arnau Serra ens proposa un argument senzill, sense gaire artificis i que permet al planter d'actors dels tallers de teatre un grau alt d'autonomia i improvització, però amb unes pautes bàsiques que marquen el ritme de l'obra.



Cada un dels presents, ja fos com a públic que anava a veure la representació o com a públic involuntari que es trobava a les terrasses de la plaça i s'hi afegí, o els altres que no acabaven de creure el que veien, tots se'n van dur una impressió diferent.


Els personatges interaccionaven amb els espectadors, com si fossin part de l'obra: Capdefava agraint la seva presència a la inauguració del bust (del seu bust) i els manifestants animant-los a corejar les proclames contra l'autoritat.



El final, el caòtic final, acaba amb Capdefava pel terra ferit i humiliat, sense arribar a creure el que ha passat. 





Pensam que Arnau Serra ha presentat una peça teatral idònia per al Festival de les Arts al Carrer, i els seus actors han estat a l'alçada del repte. Realment, molt bé!



Enhorabona a tots.