Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2401
Una aposta visual, arriscada i honesta de na Leticia Maria
 



Divendres dia 14 al Centre Cap Vermell es varen viure dues maneres de entendre i mostrar l'art ben distintes. 
Després del magnífic concert de na Bàrbara Femenies i na Maria Antònia Gomis arribà el torn de na Letícia María amb la seva performance To show, to hide, to protect. Obra integrada dins el programa del Festival de les Arts al carrer, va esdevenir una expressió valenta, i no exenta de risc, de l'art.

L'actriu es despulla del seu embolcall extern, lentament peçes de roba cauen.



Aquests són gests quotidians, la roba com una prolongació de la nostra pell, la cobreixen, amaguen la nostra nuesa, ens protegeixen. Rentam, plegam, tenim cura d'aquesta segona pell. 
També són gests íntims, ens desfem del nostre embolcall per mostrar la pell nua.
Mostrar i amagar.



Protegim de la vista dels demés no només la pell, protegim allò que queda encara més endins. L'actriu ens descobreix a través d'imatges oníriques l'animalitat del ser humà, la connexió amb la natura de la que formam part irremediablement. Aquesta part que no la mostram a qualsevol, ni a qualsevol preu.

Na Letícia va despullar el seu cos de la roba i la seva ànima del seu vel protector, dins un acte íntim i públic a la vegada.
A través del vídeo i amb la seva pròpia presència, va anar desvetllant una part del seu món interior per acabar descobrint la dona, la mare i l'artista que formen un tot. 



Un treball al qual ha dedicat molts de mesos i del que es sent vertaderament orgullosa de haver-ho fet i de  compartir-ho amb els demés. 
Un treball que els espectadors gaudim i ens entra pels ulls amb unes imatges netes i simples a primera vista, però que, arribant al nostre món interior, aquell que no mostram a qualsevol, ens revoluciona íntimament.

Esperam que na Letícia ens seguesqui provocant emocions amb futurs treballs ara que hem descobert públicament aquesta part del seu món interior.