Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2315
Amb "Afirma Pereira" es dóna per acabada la temporada de lectures, que es reprendran el proper setembre




El divendres 12 de juny, els participants del club de lectura van comentar el llibre "Afirma Pereira", d'Antonio Tabucchi. Aquesta obra de l'escriptor italià, gran admirador de la cultura portuguesa a la qual arriba després de descobrir Fernando Pessoa,  agradà força als lectors. Com havia agradat "Una temporada para silbar" d'Ivan Doig (comentada a la tertúlia de dia 8 de maig).

A més de la guia de lectura, com sempre ben completa i plena de propostes, se seleccionaren els llibres de l'autor de què disposa la biblioteques, ja que la lectura de Tabucci és molt recomanable. De fet, aquest escriptor italià amb cor portuguès, té una gran projecció internacional. No faltaren referències a la pel·lícula "Sostiene Pereira" protagonitzada per Marcello Mastroianni.

 
A més de comentar diversos aspectes de l'obra, com l'estil literari, l'evolució del personatge principal i l'ambient opressiu de la dictadura portuguesa del 1933, vam poder gaudir d'un deliciós conte d'una nina que es converteix en sirena, escrit pel mateix Tabucci, amb magnífiques il·lustracions.



En acabar la tertúlia vam fer el sopar que preparen els lectors ambientat en la novel·la. No faltà el bacallà, cuinat de distintes formes i la truita de fines herbes i "llimonada", molt anomenades a l'obra. Aprofitant el bon temps,  la conversa seguí, ja de forma informal, al pati de la biblioteca.

 

Amb aquesta tertúlia es tanca la temporada de lectures, això sí, amb deures per a l'estiu. Concretament, la proposta és "La dona veloç" d'Imma Montsó, guardonada amb el premi Ramon Llull 2012.