Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2582
Una vegada adeqüada la superfície comencen a fixar les rajoles.

Després que temporal de llevant de finals de març s'endugué l'endamiatge del mural que es començava a fer i, a l'hora, comprovar que el primer mural resistí perfectament l'embat de les ones que colpegen directament sobre el mur. 


Amb una mica de retràs, però amb la satisfacció de que la feina que es fa està molt ben feta. L'empresa Quintero construcciones ja ha acondicionat l'espai de 16 metres on ja s'està fixant el segon mural de Gustavo.



Començaren dimecres dia 8 i ara ja no s'aturarà. En dues setmanes el mural estarà enllestit. Les previsions del temps són bones i és d'esperar que no hi hagi gaire contratemps.



Els operaris ja treballen de valent i aquests quinze dies veurem avançar el mural cada dia.



El ciment que s'utilitza té unes característiques especials de flexibilitat i resistència per tal de poder aguantar els petits moviments de dilatació del mur.




Donat que ja està obert el periode electoral i no es poden fer inauguracions oficials, Gustavo te previst fer una presentació de caire informal i esperar la constitució del nou consistori per inaugurar-ho i fer l'entrega oficial al poble de Capdepera, com ja va fer amb el primer.



Aquest serà el mural sencer:

clicau damunt per veure-ho ampliat.

Aquest segon mural tindrà les mateixes dimensions i característiques que l'anterior 64m2 (4x16m) i ha estat concebut per l'artista per a completar l'obra ja iniciada. El nou mural estarà ubicat a continuació del que ja està instal·lat, a la seva esquerra, amb una separació entre ambdós de 16 metres, i seguirà els mateixos patrons que el primer. 

Molt aviat podrem veure aquestes rajoles al moll




Destacar una vegada més que aquest mural és una donació de l'artista al municipi de Capdepera i, igual que es va fer amb el primer, està sufragat a través de patrocinadors privats sense que suposi cap despesa per a les administracions públiques. 



El mural és ple de bells detalls que acompanyen als personatges principals.



Tant per les seves dimensions, com pel seu finançament, el dos murals plegats de Gustavo al moll de Cala Rajada suposen un nou concepte en el disseny de l'art públic.  Ja hi ha públic especialitzat que demana com s´ha gestat, quin procés ha seguit per aconseguir una implicació tan gran de l'artista en una població. 



Cap Vermell sempre hem estat seguidors i admiradors de l'obra de Gustavo. Desde la més absoluta subjectivitat volem donar l'enhorabona una altra vegada a Gustavo i manifestar l'agraïment per l'altruïsme de l'artista vers Capdepera i que ja frissam de veure-ho acabat.