Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2652


 El nostre corresponsal Buc Pons ja us va oferir, dies enrere, una crònica d'urgència de l'última proposta – per ara – nascuda en aquest laboratori que és l'escola d'adults de teatre, de la mà prolífica d'Arnau Serra. Ara des de la redacció, més assossegadament, miram de complementar aquell article anterior, cosa que, tot sigui dit, no és gens senzilla. I és que en Buc Pons és molt de Buc Pons.

 
Comencem per dir que el laboratori funciona cada vegada amb més precisió, els experiments es van afinant funció rere funció, i el resultat final – i estam parlant del cas de l'hotel en qüestió – , esdevé gairebé rodó, oferint la sensació d'un tot acabat, sense escletxes.
 

Un cop més ens hem de referir al mèrit d'aquest autor-director que és n'Arnau Serra. D'una banda perquè sembla haver trobat en l'humor negre una veta que sap explotar amb soltesa i agilitat, fent que totes les peces encaixin i creant una situació que, en moltes d'escenes, esdevé hilarant. D'altra banda, els seus personatges – i en aquesta obra això resulta de suma importància – freguen l'esperpent, es tracta de caricatures molt ben dibuixades, perquè davall la seva extravagància hi reconeixem personatges molt propers a la realitat. Però, i en això hi hem d'insistir una vegada més, consideram com el major mèrit de l'autor el fet de traçar una obra a mida d'un càsting tan nombrós com són quinze actors, en què tots i cadascun d'ells assumeix un rol prou rellevant, és a dir, que fa alguna cosa més que figurar.

 
Dels actors, el primer que hem de dir és que fan la sensació que s'ho passen molt bé, passa imprescindible per treure endavant els seus personatges respectius. I això es contagia al públic. Així mateix, en la majoria d'ells es nota, obra rere obra, que l'experiència és un grau i que de cada vegada es mouen damunt l'escenari amb major confiança. Vaja, que de cada vegada “saben estar” més. Tots.

 
L'hotel es va omplir els quatre dies que va romandre obert, i de tots els espectadors amb qui hem parlat, d'aquest milenar llarg que en degué passar, no n'hem tret més que paraules de satisfacció. Molts d'ells hi tornarien, tot i tractar-se d'un “hotel” tan xaró.

Bona gent, enhorabona. Ho heu brodat.



L'obra ha estat interpretada per :
Margalida Bover, Maribel Frontera, Paqui Vicens, Joan Genovard, Nicole Serapio, Suso Rexach, Mónica Viejo, Núria Garcia, Pilar Diaz, Magdalena Albertí, Olga Montoro, Xisco Rubí, Ana Vicancos, Loli Rodríguez i Ani Muñoz.
Amb la col·laboració de Matias Praticis i Cati Servera.